160x600
28 Haziran, 2025, Cumartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Melet meyve bahçesine dönüştü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Melet meyve bahçesine dönüştü
Abone ol
ORDU’NUN ALTINORDU İLÇESİNDE BİR ZAMANLAR ÇÖP DÖKÜLEN MELET ARAZİSİ BUGÜN YEŞİL BAHÇEYE DÖNDÜ. DAHA ÖNCELERİ KADERİNE TERK EDİLEN ALANLAR, YAPILAN DÜZENLEMELERLE MODERN BİR GÖRÜNÜM KAZANIRKEN BÖLGEDE DİKELEN AĞAÇLARDA İLK MEYVELERİNİ VERMESİ İLE GÜZELLİĞİNE GÜZELLİK KATIYOR.

Ordu’nun Altınordu ilçesinde bir zamanlar çöp dökülen Melet arazisi bugün yeşil bahçeye döndü. Daha önceleri kaderine terk edilen alanlar, yapılan düzenlemelerle modern bir görünüm kazanırken bölgede dikelen ağaçlarda ilk meyvelerini vermesi ile güzelliğine güzellik katıyor.


Ordu Büyükşehir Belediyesinin Melet’i Ordu’ya yakışır bir görünüme kavuşturmak adına yaptığı proje ile bölgede değişim ve dönüşüm devam ediyor. Irmakta yapılan ıslah çalışmalarının yanında yürüyüş yolları, yeşil alanlar, parklar, teknelerin ve gemilerin yanaşabileceği yat limanı ve adacıklarla zenginleştirilen proje ile Melet, atıl görünümünden kurtularak dört dörtlük bir yaşam merkezi oluyor.



Ordu yeni bir sosyal yaşam alanı kazandı


Karadeniz sahil yolu ile çevre yoluna yapılan alternatif Melet Köprüsü arasında kalan 60 bin metrekare alanda uygulanan projenin ilk etabında 7 bin 559 metrekarelik alan tamamlandı. Bu kapsamda 1.253 metrekare yürüyüş yolu, 5 bin 740 metrekare yeşil alan, 193 metrekare alanda çocuk oyun grubu ve çok amaçlı spor sahası, 445 metre ahşap korkuluk, 12 adet kamelya ve 10 adet piknik masası, 1 adet 260 metrekare kültür otağı ve 1 adet bay, bayan ve engelli wc inşa edildi.



Dikilen ağaçlar ilk meyvelerini verdi


Büyükşehir Belediyesi alan üzerinde ayrıca ağaçlandırma çalışması gerçekleştirdi. Yaprak dökmeyen manolya, ipek ağacı, burgulu alev, söğüt, lale ağacı, hatmi, sığla, mazı, limon servinin yanı sıra armut, elma, erik, vişne, portakal, mandalina, limon ve duttan oluşan 64 adet meyve fidanı toprakla buluştu. Melet’te dikilen meyve ağaçları ise ilk meyvelerini verirken alan modern bir görünüm kazandı.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Honda tek kişilik ulaşım aracı ”Striemo”yu duyurduÖnceki Haber

Honda tek kişilik ulaşım aracı ”Striemo”...

Köylülere Kırım Kongo Kanamalı Ateşine karşı eğitim verildiSonraki Haber

Köylülere Kırım Kongo Kanamalı Ateşine k...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar