28 Nisan, 2024, Pazar
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

Mehmet Akif Ersoy vefatının 87. yılında Muğlada anıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mehmet Akif Ersoy vefatının 87. yılında Muğlada anıldı
Abone ol
Muğla Gençlik Ve Spor Il Müdürlüğü Bünyesinde Kyk Erkek Yurdunda öğrenciler Için Her Hafta Düzenlenen Gençler Sanatın Içinde Programı çerçevesinde Istiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy’un Dizelerinden Yola çıkarak öğrenciler Oto Portre çalışması Gerçekleştirdiler.

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde KYK Erkek Yurdunda öğrenciler için her hafta düzenlenen ’Gençler Sanatın İçinde Programı’ çerçevesinde İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy’un dizelerinden yola çıkarak öğrenciler oto portre çalışması gerçekleştirdi.

İstiklal Marşı’nın dizelerinden yola çıkarak tuval üzerine akrilik uygulama ile düzenleme yapan gençler çalışmanın sonunda sergi açtı. Mehmet Akif Ersoy sözlerinin de seslendirildiği çalışmada gençler Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u ebediyete uğurlayışının 87. yıldönümünde minnetle ve şükranla andıklarını belirterek, Mehmet Akif gibi değerleri yaşatmanın eserlerine, düşüncelerine sahip çıkmanın ve felsefesinin bugünkü nesillere anlatmanın önemli bir sorumluluk olduğunu söyledi.

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Musa Kazım Açıkbaş, "Merhum Mehmet Akif Ersoy’un hepimize örnek teşkil eden şahsiyeti ile de anılmayı, anlaşılmayı belki en fazla hak eden bir fikir, sanat ve mücadele insanı olarak yaşadığını dile getirdi ve Ersoy’un önemli bir şahsiyet olduğunu gençlerimizin de bu önemli günde bu anlayışta bir araya gelerek farkındalık oluşturdukları için teşekkürlerini iletti. Atölye katılım sağlayan öğrencilerden Onur Karabaş; Mehmet akif Ersoy eserlerini anlamak onun dizelerinden emek vererek ortaya bir ürün koymaktan çok mutlu oldum. Benim gibi burada olan arkadaşlarıma eğitmenlerime bu farkındalığı oluşturdukları için teşekkür ediyorum" dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sinopta intihar girişimini belediye başkanı engellediÖnceki Haber

Sinopta intihar girişimini belediye başk...

MEGA yeni dönem kayıtlarında son gün 30 AralıkSonraki Haber

MEGA yeni dönem kayıtlarında son gün 30...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar