25 Eylül 2026, Cuma
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Mayısta kar sürprizi: Doğa beyaza büründü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mayısta kar sürprizi: Doğa beyaza büründü
Abone ol
Safranbolu'nun Yüksek Rakımlı Bölgelerinde Kar Yağdı

Karabük’te hava sıcaklıklarının aniden düşmesiyle birlikte yüksek kesimlerde kar yağışı etkili oldu. Bahar ortasında yağan kar, özellikle Safranbolu’nun yüksek rakımlı bölgelerinde kış manzaralarını aratmadı.

Kent genelinde etkili olan sağanak yağış, hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte yüksek kesimlerde yerini kar yağışına bıraktı. Safranbolu ilçesine bağlı 1700 rakımlı Ömür Ahmet Kıran mevkisinde lapa lapa yağan kar, kısa sürede bölgeyi beyaza bürüdü. Karla kaplanan çam ormanları ise dron ile havadan görüntülenerek eşsiz manzaralar oluşturdu.

Mayıs ayının başında kar sürpriziyle karşılaşan vatandaşlar, sisle birlikte etkili olan yağışın oluşturduğu manzarayı görmek için yüksek kesimlere akın etti. Bazı vatandaşlar araçlarıyla geldikleri bölgede ateş yakarak mangal yaparken, kaval çalan bir vatandaşın kar yağışı eşliğindeki dinletisi renkli görüntülere sahne oldu.

Kar yağışının keyfini çıkaran vatandaşlar, bahar ayında böyle bir manzarayla karşılaşmanın hem şaşkınlığını hem de mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Kent merkezinde ise yağmur etkisini sürdürmeye devam ediyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Oltuda Bayağı Vaşak dron ile görüntülendi Önceki Haber

Oltuda Bayağı Vaşak dron ile görüntülend...

Konyada zehir tacirlerine operasyon: 32 kişi tutuklandı Sonraki Haber

Konyada zehir tacirlerine operasyon: 32...

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar