160x600
30 Haziran, 2025, Pazartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Mavi Nefes Eğitim Otobüsü Maltepede yolculuğuna başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mavi Nefes Eğitim Otobüsü Maltepede yolculuğuna başladı
Abone ol
Marmara Denizi’nde Atık Yüzey Temizliği Ve Bölge Illerinde Deniz Temizliği Konusunda Farkındalık Eğitimlerini Kapsayan Mavi Nefes Projesi’nin Eğitim Otobüsü, Maltepe Cumhuriyet Meydanı’nda Ziyaretçileri Ile Buluşmaya Başladı.

Marmara Denizi’nde atık yüzey temizliği ve bölge illerinde deniz temizliği konusunda farkındalık eğitimlerini kapsayan Mavi Nefes Projesi’nin eğitim otobüsü, Maltepe Cumhuriyet Meydanı’nda ziyaretçileri ile buluşmaya başladı.

Öğrencilerin deniz kirliliğini önlemek üzere eğitim alarak projeler geliştirecekleri çeşitli atölyelerin yer aldığı Mavi Nefes Eğitim Otobüsü’nün dördüncü yılında ilk durağı Maltepe oldu. Maltepe Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nün ev sahipliği yaptığı proje Deniz Temiz Derneği/ TURMEPA ve Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlendi. Açılış töreninde konuşan Deniz Temiz Derneği/TURMEPA Genel Müdürü Semiha Öztürk, Marmara Denizi’nin temizliği için 3 yıldır dolaştıklarını belirterek, “Marmara’da gezmediğimiz yer kalmadı ve bir tek Maltepe’ye ulaşamamıştık. Bu projeyi 4. yılımızda Maltepe’den başlattık. Burada bir hafta sizinle birlikte olacağız. Daha sonra Keşan’a, Ayvalık ve Bursa’ya tekrar gideceğiz” dedi.

Öğrencilere denizleri koruma bilinci veriliyor

Projeyle öğrencilere denizi sevdirmek ve denizleri koruma bilincini aşılamak hedefleniyor. Maltepe Cumhuriyet Meydanı’nda dört gün boyunca ziyarete açık olacak eğitim otobüsünde ilçedeki ortaokul öğrencileri için robotik kodlama ve beceri atölyeleri düzenlenecek.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çok sayıda kuyumcuyu düşük ayarlı altınla dolandırdılar, o anlar kameradaÖnceki Haber

Çok sayıda kuyumcuyu düşük ayarlı altınl...

Türkçenin uluslararası geçerliğe sahip ilk sınavı 36 ülkede gerçekleştirildiSonraki Haber

Türkçenin uluslararası geçerliğe sahip i...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar