160x600
09 Temmuz, 2025, Çarşamba
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Mavi ışık filtreli gözlüğün sahtesine dikkat

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mavi ışık filtreli gözlüğün sahtesine dikkat
Abone ol
ESKİŞEHİRLİ GÖZLÜKÇÜ MURAT DESTİCİ, MAVİ IŞIĞA VE BUNA BAĞLI OLARAK ÜRETİLEN SAHTE FİLTRELİ GÖZLÜKLERİN İNSAN SAĞLIĞI ÜZERİNDEKİ ETKİLERİNE DEĞİNEREK, “UYGULADIĞIMIZ ÇEŞİTLİ İŞLEMLERLE GÖZLÜĞÜN SAHTE Mİ YOKSA GERÇEK Mİ OLDUĞUNU İSPATLAYABİLİYORUZ” DİYE VURGULADI.

Eskişehirli gözlükçü Murat Destici, mavi ışığa ve buna bağlı olarak üretilen sahte filtreli gözlüklerin insan sağlığı üzerindeki etkilerine değinerek, “Uyguladığımız çeşitli işlemlerle gözlüğün sahte mi yoksa gerçek mi olduğunu ispatlayabiliyoruz” diye vurguladı.


Gözlükçü Murat Destici, mavi ışıktan ve buna bağlı olarak üretilen filtreli gözlüklerin insan sağlığına olan etkilerinden bahsetti. Tecrübeli esnaf Destici, insanların dijital ekranlara uzun süre maruz kaldıkları için kendilerince bir takım önlemler alarak bu gözlüklere yöneldiklerine de vurgu yaptı. Destici sözlerine ilave olarak mavi ışık filtreli camların gerçeğini sahtesinden ayırt etmek için bir takım işlemler yaptıklarını ifade ederek, “İnsanların bu farkı gözle ayırt etmesi mümkün değil” şeklinde konuştu.



“2050’de dünyanın yüzde 50’sinin miyop olacağı belirtildi”


Gözlükçü Destici, mavi ışıktan dolayı gözlerde meydana gelebilecek rahatsızlıkları anlatarak, “Mavi ışık hem doğadaki güneşten hem de hayatımıza entegre olan bilgisayar, telefon ve tabletlerden gelen bir şeydir. Bunun faydalı olan kısmı ise güneşten gelendir ve onlardan yararlanmamız gerekir. Haricindeki dijital malzemelerden yansıyan kısa dalga boylarıysa gözümüze zararlı gelendir. Konunun farkında olup sakınmamız gerekiyor. Nedeniyse, mavi ışığın şu an hayatlarımızdaki yoğunluğundan kaynaklanıyor. Mavi ışık, sarı nokta hastalığını artırmakta ve göz kuruluğuna yol açmaktadır. Dünya Sağlık Örgütü’nün yaptığı incelemelerin çoğunda da 2050’de dünyanın yüzde 50’sinin miyop olacağı belirtildi. Durumun, mavi ışıktan kaynaklandığı ispatlanmıştır. Mavi ışık ilaveten göz yorgunluğu ve buna bağlı olarak da melatonin hormonunun düzensiz salgılanmasıyla alakalı olarak uyku bozukluğu gibi bir takım rahatsızlıklara yol açıyor” dedi.



“Mavi ışık camın arkasına geçmemelidir”


“Bilgisayar, cep telefonu veya tabletlerimizde göz sağılığı için bir filtre olayı var fakat bunlar yeterli olmuyor” diyen Destici, konuyla alakalı olarak sözlerini şöyle sürdürdü:


“Mavi ışık filtreli gözlük talepleri artıyor. Bu filtrenin gerçek olup olmadığını anlamak için bir takım işlemler yapıyoruz. Bir insanın bunu gözle ayırt etmesi mümkün değil. Şu an kullanılan sıfır numaralı ya da dioptri değerli camların özel kaplamalarla yapılması gerekiyor. Ayrıca optisyenlik müesseselerinde filtre tespiti için özel mavi ışık materyalleriyle testler yapılıyor. Mavi ışık, camın arkasına geçmemelidir. Bu uygulamalarla gözlüğün gerçek mi sahte mi olduğunu rahatlıkla ispatlayabiliyoruz.”



“Uzun süre ekran başında çalışanlara tavsiye ediyoruz”


Mavi ışık filtreli gözlükleri tercihen herkesin takabileceğini aktaran Destici, “Tam zamanlı olarak mavi ışık filtreli gözlüklerin kullanımını çok tavsiye etmiyoruz. Fakat uzun süre bilgisayarda çalışan insanlara öneriyoruz. Çocuklar, mavi ışık filtreli gözlükleri kesinlikle ikinci bir gözlük olarak kullanılmalıdır. Bu durum çocuğun gelişimi açısından çok önemlidir” diyerek sözlerini tamamladı.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Adana’da gönüllü usta öğreticiler depremzedeler için üretiyorÖnceki Haber

Adana’da gönüllü usta öğreticiler deprem...

Şırnakta, ‘Eren Abluka Sonbahar-Kış-26 Şehit Jandarma Uzman Çavuş İslam Çubuk operasyonu başlatıldıSonraki Haber

Şırnakta, ‘Eren Abluka Sonbahar-Kış-26 Ş...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar