160x600
28 Haziran, 2025, Cumartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Maşkaraoğlu, “Akdenizden Toroslara programına konuk oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Maşkaraoğlu, “Akdenizden Toroslara programına konuk oldu
Abone ol
KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ KADIN VE AİLE ÇALIŞMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (KADAMER MÜDÜRÜ DR. ÖĞRETİM ÜYESİ SEHER MAŞKARAOĞLU, TRT ÇUKUROVA RADYOSU’NDA YAYIMLANAN "AKDENİZ'DEN TOROSLARA" PROGRAMINA KONUK OLDU.

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (KADAMER) Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Seher Maşkaraoğlu, TRT Çukurova Radyosu’nda yayımlanan "Akdeniz’den Toroslara" programına konuk oldu.


Maşkaraoğlu, "Tanzimat Dönemi ve Sonrasında Kadın Yazarlar" başlığı altında Osmanlı Devleti’nde yayımlanan süreli yayınlarda kadının toplumsal hayat içerisindeki konumunun, eğitiminin, eş ve annelik görevlerinin aydınlar tarafından farklı boyutlarıyla ele alındığından bahsetti.


Maşkaraoğlu, 1890’lardan sonra kadın yazarların matbuat hayatında aktif bir şekilde görülmeye başladıklarını söyleyerek bu dönemde öne çıkan Fatma Aliye Hanım, Emine Semiye, Nigar Hanım gibi bazı kadın yazarlar hakkında bilgi vererek, bu kadın yazarları kaleme aldıkları metinlerde “kadın” konusunda ileri sürdükleri görüşleri açıkladı.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Edirnede silahlı saldırıya uğrayan lastikçi yaralandıÖnceki Haber

Edirnede silahlı saldırıya uğrayan lasti...

Aydos Ormanının iki farklı noktasında çıkan yangın söndürüldüSonraki Haber

Aydos Ormanının iki farklı noktasında çı...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar