29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3699
EURO34.9825
ALTIN2325.4

Mardinde öğrencilerin karne hediyesi yüzme öğrenmek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mardinde öğrencilerin karne hediyesi yüzme öğrenmek
Abone ol
MARDİN'DE GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI TARAFINDAN AÇILAN KIZILTEPE YARI OLİMPİK KAPALI YÜZME HAVUZUNDA GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İLÇE MÜDÜRLÜĞÜ YÜZME HOCALARI EŞLİĞİNDE 15 BİN ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRECEK.

Mardin’de Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından açılan Kızıltepe Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu’nda Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü yüzme hocaları eşliğinde 15 bin öğrenci eğitim görecek.


Eğitim öğretim dönemi sona ererken, öğrenciler karne heyecanı yaşadı. İlkokul, ortaokul ve lise düzeyinde eğitim gören öğrenciler, karnelerini alarak yaz tatiline girdi. Kızıltepe’de karnelerini alan öğrenciler, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün yarı olimpik kapalı yüzme havuzunda bu yaz hem eğlenecek hem de yüzme öğrenecek. ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ projesi çerçevesinde 4 uzman yüzme hocası ve 4 cankurtaran eşliğinde 6 ile 18 yaş aralığındaki 15 bin çocuk ve genç yüzme öğrenecek. Yüzme öğrenmeye gelen öğrencilerin servisleri de Kızıltepe Belediyesi tarafından ücretsiz bir şekilde sağlanıyor.



"Yüzde 100 havuz hijyeni sağlanıyor"


Kızıltepe Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mahmut Akdağ, "Düzenli bir şekilde 24 saat esasına göre filtreleme sisteminden geçip yüzde 100 havuz hijyeni sağlanıyor. Havuzumuzun içi evimizin banyosu kadar temizdir. Yüzme öğrenecek öğrencilerimizin buraya taşınmasında belediyemiz bize servis hizmeti sağlamıştır. Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam’ın bu konu ile ilgili özel bir çabası ve özel destekleri var" dedi.



"Yetenekli yüzücülere lisans çıkarılıyor"


Kızıltepe’de bütün çocukların bu hizmetten faydalanması gerektiğini ifade eden uzman yüzme hocası Uğur Dölcek, "Denizi olmayan yerde herkesi suya kavuşturmayı planlıyoruz. Çocuklarımızı karne hediyesi olarak havuza aldık. Hepsi çok mutlu. Bizimle birlikte profesyonel bir şekilde yüzmeyi öğreniyorlar. Burada yetenekli sporcuları çıkarıp onlara lisans çıkarıyoruz" diye konuştu.


Karnesini alıp yüzme havuzuna koşan Melik Aydoğan ise, karnesini teşekkür belgesiyle aldığını, babasının kendisini havuza getirdiği için çok mutlu olduğunu ifade etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Orduda YKS heyecanıÖnceki Haber

Orduda YKS heyecanı

İnşaat üretimi artarsa konut sorunu çözülecektirSonraki Haber

İnşaat üretimi artarsa konut sorunu çözü...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar