160x600
28 Haziran, 2025, Cumartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Mardinde 19 yıldır kapalı olan köy okulu köy yaşam merkezine dönüştürüldü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mardinde 19 yıldır kapalı olan köy okulu köy yaşam merkezine dönüştürüldü
Abone ol
MARDİN’İN ÖMERLİ İLÇESİNDE 19 YILDIR ÖĞRENCİ AZLIĞINDAN DOLAYI EĞİTİM VERMEYEN OKUL BİNASI KÖY YAŞAM MERKEZİNE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

Mardin’in Ömerli ilçesinde 19 yıldır öğrenci azlığından dolayı eğitim verilmeyen okul binası, köy yaşam merkezine dönüştürüldü.


Mardin Ömerli kırsal Kocasırt Mahallesi’nde 19 yıldır öğrenci azlığından dolayı kapalı durumda bulunan ilkokul binası, Milli Eğitim Bakanlığının çalışmasıyla Ömerli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı olarak köy yaşam merkezine dönüştürüldü. Proje çerçevesinde bakım, onarım ve donatım çalışmalarının tamamlanmasının ardından Kocasırt Köy Yaşam Merkezi’ne ilk etapta ilkokul ve okul öncesi sınıfları açılarak köyde ikamet eden öğrencilerin hizmetine sunuldu.


Halk Eğitim Merkezleri ile koordineli bir şekilde çalışan köy yaşam merkezinde vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda ve bölgesel özelliklere yönelik aile eğitimi, dikiş nakış kursu, okuma-yazma kursu gibi birçok alanda yetişkin eğitimi veriliyor.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Denizlide 112ye 565 bin gereksiz çağrı yapıldıÖnceki Haber

Denizlide 112ye 565 bin gereksiz çağrı y...

Kırklarelide kaçakçılık operasyonu: 4 şüpheli yakalandıSonraki Haber

Kırklarelide kaçakçılık operasyonu: 4 şü...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar