29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3762
EURO35.0141
ALTIN2325.4

Mardinde 11 yeni otobüs hizmete alındı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mardinde 11 yeni otobüs hizmete alındı
Abone ol
MARDİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN, KONFORLU ULAŞIM HİZMETİNİN VATANDAŞLARA SUNULMASI AMACIYLA ALIMI YAPILAN 11 OTOBÜS, DÜZENLENEN TÖRENLE HİZMETE BAŞLADI.

Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaşlara konforlu bir ulaşım hizmeti sunulması amacıyla alımı yapılan 11 otobüs, düzenlenen törenle hizmete başladı.


Merkez Artuklu ilçesi Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan 11 otobüsün hizmete başlaması nedeniyle tören düzenlendi. Törende konuşan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, şehrin gelişmesi, kalkınması ve ilerlemesi için her sektörde gayret sarf ettiklerini söyledi. Vali Demirtaş, geçen yıl bin 818 kilometre asfalt yolu vatandaşların hizmetine sunduklarını, Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda bugüne kadar toplam yaklaşık 18 bin çocuğa trafik eğitimi verdiklerini, trafik kazalarını önlemek ve en aza indirmek için Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) çerçevesinde 5 ayrı noktada 10 adet hız koridorunu hayata geçirdiklerini vurguladı. Geçen yıl 150 otobüs durağını bitirdiklerini, bu yıl da 100 otobüs durağını monte edeceklerini ifade eden Vali Demirtaş, şöyle devam etti:


"Bugün itibarıyla 11 yeni otobüsümüz, Mardinli hemşehrilerimize hizmet vermeye başlayacak. Kentimize ve Mardinli hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olsun. Şehir


içi ve ilçeler arasında toplu taşıma faaliyetlerinde kullanılan otobüs sayımızı yüzde 70 arttırıyoruz. Böylece otobüslerimizde günlük olarak yolcu taşıma kapasitemiz 4 bin iken, yeni hizmete alınan otobüsler ile birlikte bu kapasite artarak 6 bin 800 kişiye ulaşmış olacak. Yeni otobüslerimizin hizmete alınması ile başta şehir merkezi olmak üzere yeni güzergahlarımızda da hizmete başlayacağız. Bu sayede tüm ilçelerimiz arasındaki seferlerimizi de kesintisiz olarak gerçekleştirme imkanına kavuşacağız. İlçelerden köylere kadar bu hizmeti götürmeyi hedefliyoruz."


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destekleri için teşekkür eden Demirtaş, bayram süresince toplu ulaşım hizmetlerini ücretsiz gerçekleştireceklerinin altını çizdi.


Mardin’de vatandaşların şehirdeki imkanlarını artıran, sorunları hızla çözen bir anlayışı takdirle takip ettiklerini söyleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan ise, “Şehrimizde her geçen gün devam eden yeniliklerin, müjdelerin, çalışmaların, projelerin ve yatırımların gerçekleşiyor olmasının elbette şehir hayatına etkisi çok büyük. Cumhurbaşkanımızın şehirlerimize yönelik yaptığı güçlü hamleler ile hiçbir şehrimiz diğer bir şehrimizden eksik olmadı. Şehirlerimiz geliştikçe, büyüdükçe, kalkındıkça Türkiye’nin gelişmesi, büyümesi ve kalkınması mümkündür. Bu noktada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.


Konuşmaların ardından Vali Demirtaş, Milletvekili Karaaslan ve beraberindekiler, yeni otobüslerde incelemelerde bulunarak şehir turu attı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Melikgazi, Kocasinan ve Talasta ek protokol imzalandıÖnceki Haber

Melikgazi, Kocasinan ve Talasta ek proto...

Mezarlıklarda bayram mesaisiSonraki Haber

Mezarlıklarda bayram mesaisi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar