160x600
29 Haziran, 2025, Pazar
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Manisanın tarihi çarşısı kitap oluyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Manisanın tarihi çarşısı kitap oluyor
Abone ol
MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, KÜLTÜR YAYINLARI KAPSAMINDA HAZIRLANAN “ÇARŞININ ÖYKÜSÜ” BAŞLIKLI KİTABIN RÖPORTAJ VE YAZIM ÇALIŞMALARINDA SONA GELİNDİ. KISA SÜRE İÇERİSİNDE BASILMASI PLANLANAN KİTABA, PROF DR. NURETTİN GÜLMEZ, DOÇ DR. NEJDET BİLGİ’NİN ÖNCÜLÜNDE 20 ARAŞTIRMACI VE ÖĞRETİM GÖREVLİSİ KATKI SAĞLAYACAK.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, kültür yayınları dahilinde hazırlanan “Çarşının Öyküsü” başlıklı kitabın röportaj ve yazım çalışmalarında sona gelindi. Kısa süre içerisinde basılması planlanan kitaba, Prof Dr. Nurettin Gülmez, Doç Dr. Nejdet Bilgi’nin öncülünde 20 araştırmacı ve öğretim görevlisi katkı sağlayacak.


Bozulmamış tek katlı mimari yapıları ve onlarca anıyı içerisinde barındıran Manisa Eski Çarşısı, Manisa Büyükşehir Belediyesi kültür yayınları dahilinde kitaplaştırılacak. “Çarşının Öyküsü” başlığıyla yayınlanacak olan kitabın hazırlanmasında, Prof Dr. Nurettin Gülmez, Doç Dr. Nejdet Bilgi’nin öncülüğünde 20 araştırmacı ve öğretim görevlisi yer alıyor. Ayrıca bu kitapta, Manisa sevdalısı ve eski çarşı esnaflarından Tezcan Karadanışman’ın yaşantısı, esnaf olarak yetişmesi ve o dönemki insan ilişkileri de anlatılacak. Kısa süre içerisinde basılması planlanan kitapla ilgili Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil, Tezcan Karadanışman ve Doç. Dr. Nejdet Bilgi ile bir toplantı gerçekleştirdi. Kitapta röportaj ve yazım çalışmalarında sona gelindiğini belirten Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil, “Eski çarşı gerek mimari yapısı ve içerisinde barındırdığı tarih ile Manisa’mız için önemli bir değer. Biz de Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak tarihi çarşıyı gelecek nesillere taşımak adına önemli çalışmalar yürütüyoruz. 2010 yılından bugüne kadar çarşıda çalışmalarımız devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün tarihe verdiği önem çerçevesinde başlatılan eski çarşının sokak sağlıklaştırma projesinin 2023 yılında tamamlanması planlanıyor. Yürütülen çalışmalarda çarşının eski görünümüne kavuşması, canlanması ve vatandaşın rağbet ettiği, çarşı hüviyeti kazanması için dükkan cephelerinde iyileştirme, tek tip levha uygulaması, çatı aktarımları, aydınlatma, sokak kaplamaları yapılarak tarihi kimlik kazandırılmıştır. Umarız ki, bu kimliği orada yaşayan dükkan sahibi esnaflar korur, yaşatır ve alışveriş imkânlarının gelişmesine, yaşatılmasına önem verirler” ifadelerinde bulundu.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Demir ve ekibi sebze pazarına çıkarma yaptıÖnceki Haber

Başkan Demir ve ekibi sebze pazarına çık...

Gebe okulu mezunlarına katılım belgeleri verildiSonraki Haber

Gebe okulu mezunlarına katılım belgeleri...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar