160x600
23 November, 2025, Sunday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Manisalı kadın üretici organik tütün yetiştirmeye devam ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Manisalı kadın üretici organik tütün yetiştirmeye devam ediyor
Abone ol
Manisa’nın Sarıgöl Ilçesine Bağlı Kızılçukur Mahallesinde Eski Yöntemlerle Tütün Yetiştiren üretici Leyla Zeybek 8 Dekarlık Tarlasına Dikimini Yaptığı Tütünlerden 500 Kilogram Tütün Elde Etti.

Manisa’nın Sarıgöl ilçesine bağlı Kızılçukur Mahallesinde eski yöntemlerle tütün yetiştiren üretici Leyla Zeybek 8 dekarlık tarlasına dikimini yaptığı tütünlerden 500 kilogram tütün elde etti.

Havaların kurak gitmesi nedeniyle verim kaybının olduğunu ifade eden tütün üretici Leyla Zeybek, "Tarlaya diktiğim tütün fidelerinden sonra hiç tarım ilaçlaması yapmadım. Bu yıl kurak hava nedeniyle beş yüz kilo tütünüm oldu. Kurutmasını da eskiden olduğu gibi dizerek kurutma yaptım. Yeni sistem elekler üzerinde oluyor ben bildiğim gibi eskisi gibi yaptım.” dedi.

2024 yılı ürünü olan tütünleri balyalamak için tavlama yaptığın belirten Leyla Zeybek, “Tek beklentim avans fiyatı ile birlikte tütünün alım fiyatının 200 TL olarak verilmesini temenni ediyorum.” diye konuştu.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kremlin Esadın eşi Esma Esadın boşanmak istediği iddialarını yalanladı Önceki Haber

Kremlin Esadın eşi Esma Esadın boşanmak...

Sarıkamış şehitleri Keçiörende anıldı Sonraki Haber

Sarıkamış şehitleri Keçiörende anıldı

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar