160x600
30 Haziran, 2025, Pazartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Maltepeliler dünyanın ilk tam panoramik müzesini ziyaret etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Maltepeliler dünyanın ilk tam panoramik müzesini ziyaret etti
Abone ol
Maltepeliler Dünyanın Ilk Tam Panoramik Müzesini Ziyaret Etti

Maltepe Belediyesi’nce dünyanın en eski şehirleri arasında bulunan İstanbul’daki müzelere kültür ve sanat gezileri düzenlenmeye başladı. Maltepe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce 26 Aralık’a dek devam devam edecek gezilerin ilk durağı Panorama 1453 Tarih Müzesi ve Türk Kültür Mahallesi oldu.

Maltepeli vatandaşlar rehber eşliğinde dünyanın ilk tam panoramik müzesi olan Zeytinburnu’ndaki yapıyı ziyaret etti. Vatandaşlar İstanbul’u fetheden Fatih Sultan Mehmet’in şehre girdiği kapının yanı başındaki müzede tarihi bir yolculuğa çıktı. Ziyaretçiler, İstanbul’un fethini, fetih sonrası dönemini ve Fatih Sultan Mehmet’in çok yönlü lider kişiliğini günümüze taşıyan üç boyutlu mapping gösterimini ilgiyle izledi. Vatandaşlar mapping teknolojisiyle İstanbul’un fethini yaşadı.

Şehrin tarihi yapıları ziyaret edilecek

Gezi kapsamında Miniatürk ve Dijital Deneyim Müzesi, Art İstanbul Feshane, Dolmabahçe Sarayı, Topkapı Sarayı ve Yerebatan Sarnıcı’nı, Bulgur Palas ve Casa Botter, İstanbul Modern, İstanbul Arkeoloji Müzesi, Dolmabahçe Sarayı, Topkapı Sarayı ve Yerebatan Sarnıcı ziyaret edilecek. Gezi programıyla ilgili detaylı bilgiye Maltepe Belediyesi’nin resmi internet sitesinden ve kurumsal sosyal medya hesaplarından ulaşılabilir.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Öğrenciler hem öğreniyor hem çalışıyorÖnceki Haber

Öğrenciler hem öğreniyor hem çalışıyor

Mersinde bin 850 rakımda karda mahsur kalan 6 tır 22 saatlik çalışmayla kurtarıldıSonraki Haber

Mersinde bin 850 rakımda karda mahsur ka...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar