28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3461
EURO35.1203
ALTIN2311.1

Malatyada içme suyu deprem öncesi değerlere ulaştı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Malatyada içme suyu deprem öncesi değerlere ulaştı
Abone ol
Malatya Büyükşehir Belediyesi Su Ve Kanalizasyon Idaresi (maski) Genel Müdürlüğü’nden Yapılan Açıklamada; Bireysel Içme Suyu Depolarının Acilen Temizletilmesi Gerektiği Vurgulandı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; bireysel içme suyu depolarının acilen temizletilmesi gerektiği vurgulandı.

MASKİ’ye ait tüm içme suyu depolarında gerekli hijyen ve temizleme çalışmalarının tamamlandığının belirtildiği yazılı açıklamada Gündüzbey Kaptaj Tesisi içme suyu ana kaynağının 6 Şubat depremi öncesi NTU (Suyun bulanıklık değeri) değerlerine ulaştığı kaydedildi.

MASKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklama şöyle:

“6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremin ardından şehrimizin içme suyu ihtiyacını karşılayan Gündüzbey Kaptaj Tesisi içme suyu ana kaynağımızda bulanıklık oluşmuştu. Deprem sonrasında bugüne kadar çeşitli büyüklükte artçı depremler meydana gelmiş ve hala devam etmektedir. Laboratuvar ortamında yapılan incelemeler neticesinde kaynak suyumuzun içine herhangi bir yabancı madde karışması söz konusu değildir. Kaynak suyumuz 6 Şubat depremi öncesi NTU (Suyun bulanıklık değeri) değerlerine ulaşmıştır. MASKİ Genel Müdürlüğümüze ait tüm içme suyu depolarında gerekli temizlik ve hijyen çalışmaları tamamlanmıştır. Apartman ve sitelerde bulunan bireysel içme suyu depolarının acilen temizletilmesi gerekmektedir. Son zamanlarda suyun bulanık aktığına dair sosyal medya kanallarında paylaşımlar yapılmaktadır. Görünen o bulanıklık bireysel depoların temizlenmesi esnasında oluşan bir durumdur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Muğlada 4-6 Yaş 10. Yıl Etkinliği renkli görüntülere sahne olduÖnceki Haber

Muğlada 4-6 Yaş 10. Yıl Etkinliği renkli...

Akü değiştirken bir anda yola savruldular, o anlar kameradaSonraki Haber

Akü değiştirken bir anda yola savruldula...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar