160x600
29 Haziran, 2025, Pazar
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Malatyada Çocuk Hakları Durağı etkinliğiyle farkındalık artırıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Malatyada Çocuk Hakları Durağı etkinliğiyle farkındalık artırıldı
Abone ol
Malatya’da Aile Sosyal Hizmetler Il Müdürlüğü Tarafından Düzenlenen "çocuk Hakları Durağı Farkındalık Etkinliği," Vali Seddar Yavuz'un Katılımıyla Gerçekleştirildi. Etkinlikte, çocuk Haklarının Korunması Ve Bu Konuda Toplumsal Farkındalığın Artırılması Vurgulandı.

Malatya’da Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Çocuk Hakları Durağı Farkındalık Etkinliği," Vali Seddar Yavuz’un katılımıyla gerçekleştirildi. Etkinlikte, çocuk haklarının korunması ve bu konuda toplumsal farkındalığın artırılması vurgulandı.

Malatya’da Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Çocuk Hakları Durağı Farkındalık Etkinliği" Valilik önündeki toplu taşıma durağında gerçekleştirildi. Etkinliğe Vali Seddar Yavuz, eşi Selda Yavuz, Vali Yardımcısı Sedat Özdemir, Yeşilyurt Kaymakamı Kutsal Baytak, Battalgazi Kaymakamı Erkan Savar, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Tolunay Başer, ASH Müdürü Ali Sait Çeçen, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Etkinlikte konuşan Vali Yavuz, çocuk hakları sözleşmesinin TBMM tarafından kabul edilerek 27 Ocak 1995 tarihinde yürürlüğe girdiğini hatırlatarak, “Her bireyin doğuştan sahip olduğu hakların korunması, toplumların geleceğine yapılan bir yatırımdır” dedi.

Yavuz, çocukların güvenliğinin ve iyi bir eğitim almasının önemine değinerek, “Eğer çocuklarımız bu temel ihtiyaçlardan yoksun kalırsa geleceğimiz tehlike altındadır. Çocuklarımızın ellerinden sımsıkı tutmalı ve onlara zaman ayırmalıyız. Maddi menfaatlerin sevgi ve şefkatin yerini tutamayacağını tüm ebeveynlerin anlaması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Dijital bağımlılık gibi konularda çocukları koruma amacıyla ortak çalışma yapacaklarını vurgulayan Yavuz, “Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Onların haklarını korumak, güvenli bir ortamda büyümelerini sağlamak en temel sorumluluğumuzdur” dedi.

Etkinlik, katılan çocuklara Vali Yavuz ve diğer katılımcılar tarafından hediyelerin verilmesiyle sona erdi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türkiye'de Beyin Göçü Alarmı VeriyorÖnceki Haber

Türkiye'de Beyin Göçü Alarmı Veriyor

Elazığda zabıta ekipleri market, fırın ve kasapları denetlediSonraki Haber

Elazığda zabıta ekipleri market, fırın v...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar