25 Eylül 2026, Cuma
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Malatya Büyükşehir Belediyesinden gençlerin üniversite hedefine destek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Malatya Büyükşehir Belediyesinden gençlerin üniversite hedefine destek
Abone ol
Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden Gençlerin üniversite Hedefine Destek

Malatya Büyükşehir Belediyesi, 2026 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) hazırlık sürecinde öğrencilerinin yanında olmaya devam ediyor. Gençlerin üniversite hayallerine bir adım daha yaklaşabilmeleri amacıyla başlatılan ücretsiz eğitim desteği programı, yoğun ilgi görüyor.

Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalar çerçevesinde, Kernek Vahap Küçük Külliyesi ve Salköprü Konağı’nda öğrencilere ücretsiz ders desteği sunuluyor. Alanında uzman öğretmenler tarafından verilen derslerin yanı sıra düzenli deneme sınavları ve rehberlik hizmetleriyle öğrencilerin akademik başarıları destekleniyor.

Eğitimde fırsat eşitliğini önceleyen Malatya Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla gençlerin yanında olmayı sürdürüyor. Maddi imkânları sınırlı olan öğrencilerin de kaliteli eğitime erişebilmesi için titizlikle yürütülen çalışmalar, aileler tarafından da memnuniyetle karşılanıyor.

YKS öğrencileri Başkan Er’e teşekkür etti

Büyükşehir Belediyesi’nin eğitim desteklerini internet üzerinden gördüğünü söyleyen YKS adayı Melih Arda Kokula, "İnternet sitesinden görerek geldim. Milli Savunma Üniversitesi okumak istiyorum. Bizlere gerek sabah ikram ettikleri sıcak çorbası olsun, gerek sınav giriş ücretlerinin iadesi olsun ve gerekse etütü, kütüphanesi, kaynak kitapları ile nitelikli eğitimleri olmak üzere başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sami Er’e ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Bundan sonraki dönemlerde buraya gelerek eğitim alacak arkadaşlara başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Hukuk fakültesinde okumak istediğini belirten Muhammed Selim Hıçkırık ise, "İnönü Üniversitesi Hukuk Fakültesinde okumak istiyorum. Kernek Vahap Küçük Külliyesi’nde eğitim almamın nedeni arkadaş çevrem tavsiye etti. Arkadaşlarım buranın eğitim anlamında faydalarından, kaliteli ve nezih ortamından bahsettiler. Kaliteli eğitimi ve uzman öğretmenleri çok övülüyordu. Sabah sıcak çorba ikramından, kaliteli deneme sınavları ve karşılanan sınav ücretlerine kadar Büyükşehir Belediye Başkanımız Sami Er’e çok teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

"Diş hekimi olmak istiyorum"

Diş hekimi olma hayalinin olduğunu ifade eden Tuğçe Özdemir de, "Ben diş hekimi olmak istiyorum. Öncelikle bu hedef yolunda bizlere öncü olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sami Er’e çok teşekkür ediyorum. Bizlere burada davranış ve tutumlarından tutun da öğrenciye yaklaşımlarından, kaynak kitaplardan, nitelikli denemelerinden, bizim bir adım daha ileriye gitmemizi sağlamak için verilen çabadan dolayı çok teşekkür ediyorum. Bizler gibi sınava hazırlanan arkadaşlarımızı da burada eğitim almaya beklerim" diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İzmirde öldürülen taksici için meslektaşlarından araçlı konvoy Önceki Haber

İzmirde öldürülen taksici için meslektaş...

Uzmandan kronik akciğer hastalarına hareket çağrısı Sonraki Haber

Uzmandan kronik akciğer hastalarına hare...

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar