
Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu Mahallesi'ndeki makilik alanda, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.
Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu Mahallesi'ndeki makilik alanda, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.
İhbar üzerine olay yerine derhal müdahale için harekete geçildi. Yangının kontrol altına alınması ve söndürülmesi için havadan ve karadan yoğun bir müdahale gerçekleştiriliyor.
Olay yerine sevk edilen ekipler arasında 2 yangın söndürme helikopteri, arazöz, ilk müdahale aracı, İl Emniyet Müdürlüğü'nün Toplumsal Olaylara Müdahale Araçları (TOMA) ve Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı çok sayıda ekip bulunuyor.
Yangın söndürme helikopterleri, havadan su bırakarak yangının yayılmasını engellemeye çalışıyor.
Karadan müdahale eden ekipler ise yangının merkezine yakın bölgelerde etkili bir şekilde mücadele ediyor.
Yangının çıktığı bölgede yerleşim alanları ve seraların da bulunması nedeniyle, ekipler özellikle bu alanlara yakın bölgelerde önlem alıyor.
Can ve mal kaybının önlenmesi için gerekli güvenlik tedbirleri titizlikle uygulanıyor.
Yangına müdahale devam ediyor.

Yorum Yazın