Alanya Mahmutlar’daki Mustafa Uyar Kültür ve Dinlenme Parkı yenileniyor. Modern peyzaj, yeni altyapı ve sosyal alanlarla park baştan sona dönüşüyor.
Alanya’nın Mahmutlar Mahallesi’nde yer alan Mustafa Uyar Kültür ve Dinlenme Parkı, kapsamlı bir yenileme çalışmasıyla baştan sona modernize ediliyor.
1215 metrekarelik alan, yürütülen çalışmaların ardından daha estetik, konforlu ve işlevsel bir yaşam alanına dönüşecek.
Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında, zamanla yıpranan parke ve bordürler tamamen yenileniyor.
Yapılacak düzenlemelerle parkın hem görsel kalitesi artırılacak hem de kullanım ömrü uzatılacak.
Bitkisel peyzaj düzenlemeleri çerçevesinde kuruyan bitkiler alandan kaldırılırken, gerekli budama işlemleri gerçekleştiriliyor.
Parkın doğal dokusuna uygun yeni bitkilendirme çalışmalarıyla yeşil alanlar daha canlı ve estetik bir görünüme kavuşacak.
Kullanım ömrünü tamamlayan oturma grupları, modern ve konforlu kent mobilyalarıyla değiştiriliyor.
Böylece ziyaretçiler için daha rahat ve keyifli bir dinlenme ortamı oluşturulması hedefleniyor.
Park içerisinde bulunan yaklaşık 30 metrekarelik WC alanı da tamamen yenileniyor.
Çalışmaların tamamlanmasının ardından alan, daha hijyenik ve kullanışlı bir şekilde vatandaşların hizmetine sunulacak.
Projeyle birlikte parkta, dekoratif ve bitkisel unsurlarla zenginleştirilmiş özel bir fotoğraf çekim alanı da oluşturulacak.
Vatandaşların anılarını ölümsüzleştirebileceği bu alanın, özellikle yoğun ilgi görmesi bekleniyor.
Altyapı çalışmaları kapsamında sulama sistemi ve elektrik altyapısı tamamen yenilenirken, yeni aydınlatma direkleriyle park daha güvenli ve aydınlık bir hale getirilecek.
Yorum Yazın