
MAGİNDER Başkanı Salih Karademir, Malatya esnafını ziyaret ederek yerinde dönüşüm, kredi faizleri ve altyapı eksiklikleri konularında çözüm önerileri sundu.
MalatyaGirişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) Başkanı Salih Karademir, Büyükşehir Belediyesi arkasındaki konteyner çarşıda esnafı ziyaret ederek, zorluklarla mücadele eden işletme sahiplerinin sorunlarını dinledi.
Ekonomik sıkıntılarla boğuşan esnafın desteklenmesi gerektiğine dikkat çeken Karademir, yerinde dönüşüm projeleri, kredi faizleri ve altyapı eksiklikleri konularında çözüm çağrısı yaptı.
Esnaflara Destek Çıkılmalı
Ziyaret sırasında Berat Kandili'nin hayırlara vesile olmasını dileyen Karademir, "Malatya esnafının desteklenmesi büyük önem taşıyor.
Deprem sonrası üçüncü Ramazan’a yaklaşırken, esnaflarımızın bu dönemde desteğe ihtiyaçları var. Zincir marketlerden alışveriş yapmamak, yerel esnafımıza destek olmak hepimizin görevidir" dedi.
Kredi Faizlerine Dikkat Çekti
Esnafların yüksek kredi faizlerinden şikayetçi olduğunu belirten Karademir, bankaların faiz oranlarını daha düşük tutmaları gerektiğini ifade etti.
"Faiz oranları düşürüldü ancak hala çok yüksek. Esnafımız borç yükü altında eziliyor ve bu durum, ticaretin gelişmesini engelliyor" şeklinde konuştu.
Yerinde Dönüşüm İçin Ek Kaynak Talebi
Karademir, yerinde dönüşüm projelerinde yaşanan bütçe sıkıntılarına da değindi.
Mevcut destek miktarının projeleri hayata geçirmekte yetersiz kaldığını söyleyen Karademir, "Bütçenin en az 2.5 milyon TL’ye çıkarılması gerekiyor. Aksi takdirde, projeler tamamlanamaz ve esnaf yeniden işlerini güçlendiremez" dedi.
Temizlik ve Güvenlik Önlemleri Artırılmalı
Esnafların yaşadığı altyapı eksikliklerine de değinen Karademir, çarşıların daha temiz ve güvenli hale getirilmesi gerektiğini belirtti. "Esnafımız zorluklarla mücadele ediyor.
Çalışma şartlarını iyileştirecek adımlar atmak, hem esnafın işini kolaylaştırır hem de müşteri sayısını artırır" dedi.
Malatya’nın Ticaret Hayatı Canlanacak
Konteyner çarşı inşaatının tamamlanmasının ardından ticaret hayatının yeniden canlanacağına inandığını söyleyen Karademir, "Çarşımızın tamamlanmasıyla esnaf daha iyi şartlarda ticaret yapabilecek. MAGİNDER olarak süreci yakından takip edeceğiz" dedi.
Karademir, son olarak, MAGİNDER olarak her zaman esnafın ve vatandaşın yanında olduklarını vurguladı. "Siyasetle ilgilenmiyoruz, Malatya için sahadayız. Esnafımızla ve halkımızla birlikte Malatya’yı yeniden ayağa kaldıracağız" diye ekledi.

Yorum Yazın