
TESİSTE YAPILAN ARAMALARDA; PİYASA DEĞERİ 675 BİN 500 LİRA OLAN 31 BİN LİTRE KAÇAK MAZOT, MADENİ YAĞLARDAN MOTORİN YAPMAYA YARAYAN DÜZENEK, TESİSAT VE TANKLAR ELE GEÇİRİLDİ.
Bursa İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, madeni yağlardan kaçak akaryakıt yapan tesise operasyon düzenledi.
Bursa İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler tarafından yapılan operasyonda, piyasa değeri 675 bin 500 lira olan kaçak akaryakıt ele geçirilirken, 9 şüpheli gözaltına alındı.
İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, kaçak akaryakıt ile mücadele çerçevesinde F.U. ve beraberindeki 8 şüphelinin madeni yağlardan kaçak akaryakıt yapma amacıyla tesis kurdukları bilgisini aldı. Bunun üzerine hemen harekete geçen ekipler, tesisin Kestel ilçesinde olduğunu belirledi. Jandarma ekipleri, kaçak akaryakıt yapmak amacıyla kurulan tesise operasyon düzenledi. 9 şüpheli, operasyon sonucu gözaltına alındı. Tesiste yapılan aramalarda; piyasa değeri 675 bin 500 lira olan 31 bin litre kaçak mazot, madeni yağlardan motorin yapmaya yarayan düzenek, tesisat ve tanklar ele geçirildi.
Şüphelilerden 5’i ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılırken, 4’ü ise sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yorum Yazın