160x600
04 December, 2025, Thursday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Madenden çıkıp okula koştular

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Madenden çıkıp okula koştular
Abone ol
Köse Ailesi

Zonguldak’ın Kilimli ilçesinde 4 Aralık Dünya Madenciler Günü, duygu yüklü bir buluşmaya sahne oldu. Yerin metrelerce altından çıkan madenciler, üzerlerinde iş kıyafetleri çocuklarının okuluna ziyaret gerçekleştirdi. Babalarını karşılarında gören çocukların sevinci, madencilerin tüm yorgunluğunu unutturdu.

4 Aralık Dünya Madenciler Günü etkinlikleri kapsamında ilk tören Kilimli ilçesindeki meydanda gerçekleştirildi. Kilimli Kaymakamı Kübra Demirer ve protokol üyeleri, maden işçisi Kahraman Bekçili’nin objektifinden yansıyan karelerin yer aldığı "Karaelmas" isimli fotoğraf sergisinin açılışını yaptı. Sergiyi, madenciler ve protokol üyeleri birlikte gezdi.

İş kıyafetleriyle okula geldiler

Günün en anlamlı anları ise sergi sonrasında Ziya Gökalp Ortaokulu’nda yaşandı. Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen programda, madenciler çocuklarının eğitim gördüğü okula geldi.

Okul bahçesinde ellerinde babaları için hazırladıkları dövizlerle bekleyen öğrenciler, madenci babalarını coşkuyla karşıladı. Babalarını ilk kez iş kıyafetleri, baretleri ve çizmeleriyle okulda gören çocuklar, onlara koşarak sarıldı. Duygusal anların yaşandığı buluşmada öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi.

"Çocuklarıma sarılınca yorgunluğum gitti"

Babasına duyduğu sevgiyi dile getiren öğrenci Yağmur Köse, "Babamla gurur duyuyorum, iyi ki madenci olmuş. Onu okulumda görünce çok mutlu oldum" ifadelerini kullandı.

7 yıldır madencilik yapan baba Rasim Köse ise yaşadığı mutluluğu şu sözlerle anlattı:

"Tüm meslektaşlarımın gününü kutluyor, şehitlerimizi rahmetle anıyorum. İşimiz dünyanın en zor işlerinden biri ama ailemiz için, çocuklarımız için mücadele ediyoruz. Okula gelip evladıma sarıldığımda o bütün beden yorgunluğum gitti."

"Bizi ilk kez böyle gördüler"

Oğlu Ahmet ile okul bahçesinde kucaklaşan 10 yıllık maden işçisi Hakan Örenli de bu ziyaretin kendileri için çok kıymetli olduğunu vurguladı. Örenli, "Daha önce çocuklarımız bizi iş yerimizde ziyaret etmişti, bugün biz onlara iade-i ziyarette bulunduk. Sabah evden çıkarken vedalaşmıştık ama okula iş elbiselerimizle geldik. Çocuklarımız bizi belki de ilk kez böyle tam teçhizatlı madenci kıyafetiyle gördü. Ocaktan çıkıp doğrudan buraya, onların yanına gelmek ve kucaklaşmak bizi çok duygulandırdı" diye konuştu.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Büyükçekmece Adliyesinin adli emanet kasasından altın çalıp İngiltereye kaçan şüpheli hakkında kırmızı bülten talebi Önceki Haber

Büyükçekmece Adliyesinin adli emanet kas...

Marmaris Belediyesinin yaptığı işlemler haksız bulunarak mahkemeden geri döndü Sonraki Haber

Marmaris Belediyesinin yaptığı işlemler...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar