29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3695
EURO34.9725
ALTIN2325.3

Maden ocağında kömür tozu yangını çıktı çalışmalar durdu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Maden ocağında kömür tozu yangını çıktı çalışmalar durdu
Abone ol
TÜRKİYE TAŞ KÖMÜRLERİ KURUMU (TTK) AMASRA MÜESSESE MÜDÜRLÜĞÜNE AİT MADEN OCAĞINDA GRİZU KAYNAKLI PATLAMA SONRASI OLUŞAN YANGININ SÖNDÜRÜLMESİ AMACIYLA İNŞA EDİLEN BARAJLARIN KALDIRILMASI SIRASINDA KÖMÜR TOZU YANGINI ÇIKMASI SONUCU ÇALIŞMALAR YENİDEN DURDURULDU.

Türkiye Taş Kömürleri Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğüne ait maden ocağında grizu kaynaklı patlama sonrası oluşan yangının söndürülmesi amacıyla inşa edilen barajların kaldırılması sırasında kömür tozu yangını çıkması sonucu çalışmalar durduruldu.


Türkiye Taş Kömürleri Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğüne ait maden ocağında 14 Ekim 2022 tarihinde grizu kaynaklı meydana gelen patlama sonucu 42 maden işçisi hayatını kaybetti. 16.00-00.00 vardiyasında ve eksi 300 kotunda yaşanan patlamanın ardından maden ocağında çıkan yangının söndürülmesi için farklı kot seviyelerine hava temasının kesilmesi amacıyla barajlar inşa edildi.


Aradan geçen 5 aylık sürenin sonunda barajların kaldırılması için TTK İş Güvenliği ve Eğitim Daire Başkanlığına bağlı tahlisiye ekiplerince çalışma başlatıldı. Çalışmalara Maden Mühendisleri Odasından temsilciler de gözlemci olarak katıldı. -250 kotundaki barajlardan birinin kaldırılması sırasında yeniden kömür tozu yangını başlaması üzerine çalışmalar sonlandırıldı.


Ocakta baraj kaldırma işlemlerinin yeniden başlayabilmesi için kömür tozu yangının sönmesi ve gaz değerlerinin normale dönmesi beklenecek.


Barajların kaldırılmasının ardından havalandırma ile başlayacak çalışmalar teknik çalışmalarla devam edecek ve maden ocağında üretimin yeninden başlatılması noktasında planlamalar yapılacak.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Deprem bölgesine giden Rektör Elmas anlattı: Akılalmaz yanlışlar olmuşÖnceki Haber

Deprem bölgesine giden Rektör Elmas anla...

İş yerinden para ve araç gasp eden şüpheliler tutuklandıSonraki Haber

İş yerinden para ve araç gasp eden şüphe...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar