12 Ekim 2026, Pazartesi
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Macron: Nükleer Başlık Sayısı Artacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Macron: Nükleer Başlık Sayısı Artacak
Abone ol
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkesinin nükleer başlık sayısını artırma talimatı verdiğini ve “ileri caydırıcılık” dönemine geçildiğini açıkladı.

Emmanuel Macron, ülkesinin nükleer caydırıcılık politikasında yeni bir aşamaya geçildiğini duyurdu.

Brest açıklarında bulunan ve Fransa’nın deniz temelli nükleer kapasitesinin merkezi kabul edilen Île Longue üssünde konuşan Macron, nükleer başlık sayısının artırılması talimatını verdiğini açıkladı.

“Caydırıcılık Egemenliğin Temelidir”

Fransa Cumhurbaşkanı, caydırıcılığın ülke egemenliğinin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu vurguladı.

Mevcut uluslararası ortamın daha karmaşık ve riskli hale geldiğini belirten Macron, tehditlerin artık birbirinden bağımsız değil, bağlantılı şekilde değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Macron, nükleer cephaneliğe ilişkin sayısal verilerin bundan sonra kamuoyuyla paylaşılmayacağını da bildirdi.

Bu adımın bir silahlanma yarışına katılma anlamı taşımadığını dile getiren Fransa lideri, ülkesinin savunma doktrininin temel çerçevesinin korunduğunu kaydetti.

“İleri Caydırıcılık” Vurgusu

Macron, Fransa’nın “ileri caydırıcılık” olarak tanımladığı yeni bir aşamaya geçtiğini söyledi.

Bu yaklaşımın, Avrupa’daki bazı ortaklarla daha yakın güvenlik koordinasyonunu beraberinde getirebileceğini belirtti.

Ancak nükleer karar alma süreçlerinin Fransa’nın anayasal düzeni gereği yalnızca cumhurbaşkanının yetkisinde olmaya devam edeceğini vurguladı.

Yeni Nesil Denizaltı 2036’da Görevde

Açıklamada, Fransa’nın yeni nesil nükleer balistik füze denizaltısının adının L’Invincible olacağı ve 2036 yılında hizmete girmesinin planlandığı bilgisi de paylaşıldı.

Avrupa Boyutu Ön Planda

Macron, Fransa’nın güvenlik anlayışının yalnızca ulusal sınırlarla sınırlı olmadığını belirterek, Avrupa kıtasının güvenliğinin daha geniş bir perspektifle ele alınması gerektiğini söyledi.

Uluslararası silah kontrol sistemlerinin zayıfladığına dikkat çeken Macron, Avrupa ülkelerinin kendi gelecekleri üzerinde daha fazla söz sahibi olması gerektiğini savundu.

Açıklamalar, Fransa’nın savunma politikasında uzun vadeli ve kapsamlı bir yeniden yapılanma sürecine işaret ediyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Medvedev’den ABD’ye Sert Sözler Önceki Haber

Medvedev’den ABD’ye Sert Sözler

Aksarayda iftar sonrası asayiş ve trafik denetimleri sürüyor Sonraki Haber

Aksarayda iftar sonrası asayiş ve trafik...

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar