160x600
10 Temmuz, 2025, Perşembe
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Lüzumlu hallerde çalışanlar yeraltı statüsünde çalışmak istiyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Lüzumlu hallerde çalışanlar yeraltı statüsünde çalışmak istiyor
Abone ol
TÜRKİYE TAŞKÖMÜRÜ KURUMU’NDA (TTK) LÜZUMLU HALLERDE STATÜSÜNDE ÇALIŞANLAR, UĞRADIKLARI HAK KAYIPLARININ GİDERİLMESİ TALEBİYLE GMİS'İ ZİYARET EDEREK SİYASİLERE SESLENDİLER.

Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda (TTK) lüzumlu hallerde statüsünde çalışanlar, uğradıkları hak kayıplarının giderilmesi talebiyle GMİS’i ziyaret ederek siyasilere seslendiler.


Bu hak kayıplarının ortadan kaldırılması için sıfır koduna geçmek istediklerini beyan ettiler. Sendikalarının her şart altında yanında olduklarını belirten işçiler TÜHİS ve Hükümete seslenerek toplu iş sözleşmelerinin en kısa sürede tamamlanması ve haklı taleplerinin karşılanması çağrısında bulundular. Lüzumlu hallerde çalışan işçiler, “Türkiye Taşkömürü Kurumunda, 2010 yılından beri kademeli olarak KPSS ile uzman statüsünde yan servislerde lüzumlu hallerde çalışan işçileriz. Yan servislerin her türlü bakım-onarım işlerini yapmaktayız. 350 uzman çalışan olarak Kurumun her türlü bakım onarım işini yapmamıza ve Kurumun ihtiyacı olmasına rağmen yeraltında çalıştırma günlerimiz sınırlandırılıyor. Bu sınırlandırmalar nedeniyle hak kaybına uğruyoruz. Bu hak kayıpların giderilmesi için bu sınırlandırmanın kaldırılmasını istiyoruz. Aynı işyerinde, aynı işi yapan arkadaşlarımız gibi aynı haklarda iş barışını sağlayacak şekilde çalışmak istiyoruz. Bu nedenle sanat kodlarımızın sıfır kod olarak değiştirilmesini talep ediyoruz. Bu taleplerimiz karşılandığı takdirde Kurumumuza herhangi yeni bir maliyet ve yük getirmeyecektir. Böylelikle yan servislerdeki işçi açığı da bir nebze de olsa giderilmiş olacaktır. Bu konuda Sendikamız öncülüğü ve desteğiyle sorunlarımızın çözülmesi için taleplerimizin karşılanması amacıyla siyasetçilerden katkı ve destek bekliyoruz. Bu haklı taleplerimizi gerektiğinde meydanlara taşıyacağımızın bilinmesini isteriz. Sendikamızın her şart altında yanındayız ve birlikte mücadelemize omuz omuza devam edeceğiz” dediler.


GMİS Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir, lüzumlu hallerde çalışan arkadaşlarının haklı taleplerinin yerine getirilmesi için mücadele ettiklerini, bu sorunların çözümü için de omuz omuza mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şahin Tin; “Denizli eser ve hizmet siyasetinin en güzel örneğidir”Önceki Haber

Şahin Tin; “Denizli eser ve hizmet siyas...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Enflasyon geçtiğimiz ay itibariyle yüzde 43e indi; İnşallah her ay bu şekilde azala azala devam edecek”Sonraki Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Enflasyon geçtiğ...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar