21 Mayıs, 2024, Salı
DOLAR32.1915
EURO35.0231
ALTIN2507.5

Link Juice (Equity) Nedir? Nasıl çalışır?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Link Juice (Equity) Nedir? Nasıl çalışır?
Abone ol
Link Juice, bir web sitesinin, başka bir web sitesinden backlink aldığı zaman ona aktarılan değer veya sahip olduğu otorite miktarını tanımlayan bir terimdir.

Link Juice (Equity) Nedir?

Link Juice, bir web sitesinin, başka bir web sitesinden backlink aldığı zaman ona aktarılan değer veya sahip olduğu otorite miktarını tanımlayan bir terimdir. Aynı zamanda Link Equity olarak da bilinen bu terim, kısaca link paylaşımı ile ortaya çıkan, web siteleri  arasında aktarılan bir değer biçimi olarak da tanımlanabilir.

Alaka düzeyi yüksek olan sayfalar ve sitelerden aldığınız backlinklerin Link Juice (Equity) değeri daha yüksek olacaktır. Otoritesi güçlü ve alaka düzeyi yüksek ne kadar çok backlink alırsanız, sitenizin otoritesi de aynı oranda artış gösterecektir.

Örneğin, SEOArt sitesinden kendi sitenize bir link geliyorsa, Google sitenizin SEOArt tarafından önerildiğini düşünür. Bu linkler kaç farklı site veya sayfadan gelirse, Google da size o ölçüde güvenilirlik atfeder. Önemli olan bu bağlantıların konunuzla alakalı ve otorite sahibi sitelerden gelmesidir.

Link Juice Değeri nasıl belirlenir?

Web sitenizin edindiği her backlink ile Link Equity (Juice) değeri elde edilemez. Link (Equity) Juice değerini belirleyen birçok faktör bulunmaktadır. Bu faktörlere göre sahip olduğunuz backlinlerin Link Equity değeri artış göstermektedir. Bu faktörler:

Edinilen backlinkin sayfa içeriği ile alakalı olması

Web sitenizin edindiği backlinkler sayfanız ve içerikleriniz ile alakalı olmalıdır. Örneğin bir yemek tarifi sitesine sahipseniz ve müzik aletleri satan bir siteden backlink aldıysanız bu pek alakalı olmayacaktır. Arama motorları bu bağlantılar arasında bir anlam ve alaka arar. Bu sebeple edineceğiniz bağlantılar ne kadar alakalı olursa Link Juice değeri de aynı oranda yüksek olacaktır.


Backlink alınan sitenin güvenilir ve otorite sahibi olması

Otoritesini kanıtlamış güvenilir sitelerden edindiğiniz backlinklerden gelen Link Juice değeri ile yeni bir siteden elde edeceğiniz Link Juice değeri aynı olmaz. Bu yüzden backlink alırken daima otoriter ve güvenilir siteleri tercih edin.


Alınan backlinkin türü


Link Juice değeri Backlink türlerine göre de değişkenlik gösterebilir. Nitekim 4 farklı backlink türü bulunmaktadır. Bunlar:

  • Dofollow
  • Nofollow
  • Sponsored
  • UGC

Dofollow backlinkler ile edindiğiniz geri bağlantıların Link Juice değeri; Nofollow, UGC ve Sponsored backlinklere kıyasla daha yüksek olmayacaktır.

  • Bağlantıların taranabilir olması da önemlidir.

Backlink aldığınız sayfanın arama motorları tarafından görülüp görülmediğinin kontrol edilmesi gerekir. Arama motorlarına kapalı bir sayfadan backlink almak, arama motorları bu sayfayı tarayamadığı için herhangi bir Link Juice değeri getirmez.

Link Juice Değeri Nasıl Arttırılır?

Link Juice değerini arttırmak için bahsettiğimiz tüm bu faktörler göz önünde bulundurulmalıdır. Ayrıca daha fazla kaliteli backlink alabilmek için kapsamlı ve alanında öncü içerikler oluşturabilir, konuk yazarlık yapabilir ve sponsorlu bağlantılar kullanabilirsiniz.

Link Juice Değeri Neden Önemlidir?

Link Equity önemlidir çünkü Google tarafından bir sıralama faktörü olarak kabul gören PageRank ile bağlantılıdır. Bu da, arama motoru sıralamasını etkileyen bir faktör olduğu anlamına gelebilir. 

SEO düşünüldüğünden daha zor ve vakit isteyen bir iştir. Bu konuya birebir çaba ve zaman ayırabileceğiniz gibi danışmanlık hizmeti de alabilirsiniz. Danışmanlık ve detaylı bilgi için SEOArt’a göz atabilirsiniz.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esenyurttaki korkunç cinayete ilişkin yeni görüntü ortaya çıktı: Saldırganlardan birinin kardeşi 2 ay önce dükkana gelip kavga çıkarmışÖnceki Haber

Esenyurttaki korkunç cinayete ilişkin ye...

Akyazıda pazaryeri denetimleri sürüyorSonraki Haber

Akyazıda pazaryeri denetimleri sürüyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar