19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5741
EURO34.6794
ALTIN2501.8

Kutes, ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi aldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kutes, ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi aldı
Abone ol
Kutes, enerji yönetim sistemiyle enerji kullanımını daha verimli hale getirerek ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi’ni almaya hak kazandı.

Karbon negatif hedefi doğrultusunda enerji verimliliği için fabrika binalarında birçok yatırım ve düzenleme hayata geçiren Kutes, ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi aldı.

Kutes açıklamasına göre, 30 yılı aşan tecrübesiyle küresel standartlarda yeşil üretim felsefesiyle çalışan Kutes, sürdürülebilirlik ve iklim değişikliğiyle mücadele çalışmalarına devam ediyor. ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi daha az sera gazı emisyonu, enerji maliyeti tasarrufu, çalışanların enerji farkındalığının artması, enerji kullanımı ve tüketimi ile iyileştirme fırsatları gibi hem çevresel hem de ekonomik faydalar sunuyor.

Açıklamada konuya ilişkin değerlendirmesine yer verilen Kutes İcra Kurulu Başkanı Ali Esat Kutmangil, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak ve doğal kaynakları korumak için büyük bir sorumlulukla hareket ettiklerini dile getirdi.

Kutmangil, "Kutes olarak tedarikten ürün satışına kadar değer zinciri boyunca her aşamada sürdürülebilirliğe odaklanıyor ve sürdürülebilirlik stratejimizi entegre bir bakış açısıyla yönetiyoruz. Çevresel etkilerimizi en aza indirme konusunda yatırımlarımıza hızla devam ediyoruz. Enerji yönetim sistemimizle enerji verimliliğimizi en üst seviyeye taşırken, karbon ayak izimizi azaltıyoruz. Haziran ayında devreye alacağımız 26 MWp gücündeki güneş enerjisi santrallerimiz sayesinde ise karbon negatif hedefimize bir adım daha yaklaşacağız." ifadelerini kullandı.

Yüzde 100 yenilenebilir enerji ile yüzde 100 yeşil üretim

Açıklamada aktarılanlara göre, Kutes, enerji analizörleri yardımıyla tüm üretim süreçlerinde enerji tüketimini takip ediyor ve azaltımına yönelik çalışmalar yürütüyor. Aydınlatmaların LED ile değişimleri, mevcut forkliftlerin elektrikli forkliftler ile değiştirilmesi, basınçlı hava dağıtımı ve hava arıtma yükseltmeleri, basınçlı hava uyarlamalı kontrol sistemleri, soğutma kulesi değişken frekanslı hız (VFD) kontrolleri (fanlar ve pompalar), enerji izleme sistemi ve tasarlanmış basınçlı hava nozulları enerji tüketiminin azaltılmasında öne çıkan çalışmalar arasında yer alıyor.

Şirket, Kutes Makine fabrikasının çatısında gerçekleştirdiği 240 kwh’lık güneş enerji santrali yatırımı ile bu tesisinde tükettiği enerjinin yüzde 60’ını yenilenebilir kaynaklardan sağlıyor. Edirne ve Kırklareli’deki toplam 300 bin metrekare arazisi üzerinde hayata geçireceği 26 MWp kurulu güce sahip güneş enerji santrallerini ise haziran ayında devreye almayı planlıyor. Böylece yılda 23 bin 500 ton sera gazı salınımını engelleyerek 57 bin 498 ağacının yok olmasını önleyecek. Aynı zamanda ürettiği yüzde 100 yenilenebilir enerji ile yüzde 100 yeşil üretim gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Bunlarla beraber yolluk kırıcılar ile elektrik tüketiminde verimliliğin sağlanması çalışmalarına başlayan Kutes, 2023 yılında ergitme ocaklarından çıkan ısının bacalardan toplanarak idari binanın ısıtmasında kullanılmasını hedefliyor. Tesis içerisine DC şarj istasyonlarının kurulması ve gelecek 5 yıl içerisinde Kutes'e ait araçların kademeli olarak elektrikli araçlar ile değiştirilmesine yönelik çalışmalarına da devam ediyor.

2023 yılında ÇEVKO iş birliğinde Kutes Ormanı’nı hayata geçirmeyi planlayan Kutes, proje kapsamında 10 yıl içinde toplam 1 milyon ağaç dikmeyi hedefliyor. Şirket bu sayede 2033 yılına kadar karbon negatif olmayı hedefliyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Depremden etkilenen Osmaniye’de ilk etapta 7 bin 100 kalıcı konutun projesi hazırÖnceki Haber

Depremden etkilenen Osmaniye’de ilk etap...

Mersin’deki depremzedeler ilk sahurlarını yaptıSonraki Haber

Mersin’deki depremzedeler ilk sahurların...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar