160x600
02 Temmuz, 2025, Çarşamba
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Kütahyada Ahilik Haftası

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kütahyada Ahilik Haftası
Abone ol
Kütahya'da Ahilik Haftası

Kütahya Valisi Musa Işın, 13. yüzyılda yaşayan Ahi Evran’ın insani ve ahlaki felsefesini yaşatmak, geliştirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen 36. Ahilik Haftası etkinlikleri çerçevesinde Ahilik Haftası Kutlama Komitesi’ni makamında kabul etti.

Kütahya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KÜTESOB) Başkanı, kabullerinden dolayı komite adına Işın’a teşekkür ederek Ahi kaftanı takdim etti.

Ahi kaftanı giydirilen Vali Işın, “Ahiliğin ilkelerine, ticaret ahlakına uygun hareket ettiğimiz sürece inşallah hem kazancımız bol olur hem de memleketimiz daha refah bir seviye yakalar. Cenab-ı Hak memleketimize birlik, beraberlik, dirlik nasip etsin; esnafımızın yüzünü sürekli güldürsün” dedi.

Işın, “Yılın Ahi Babası" seçilen "Efsane Mehmet" lakabıyla anılan seramik ve çini sanatçısı Mehmet Yıldırm, “Yılın Kalfası” seçilen Hatice Açıkgöz ve “Yılın Çırağı” seçilen Veli Yamık’ı tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Ziyarette, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Ahilik hakkında bilgiler verdi ve Ahi duasını okudu.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Afetten etkilenen çiftçilere büyükşehirden destekÖnceki Haber

Afetten etkilenen çiftçilere büyükşehird...

Karaada açıklarında sürüklenen tekneyi KIYEM ekipleri kurtardıSonraki Haber

Karaada açıklarında sürüklenen tekneyi K...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar