25 Eylül 2026, Cuma
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Kütahyada 18 farklı nohut çeşidi aynı tarlada tanıtıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kütahyada 18 farklı nohut çeşidi aynı tarlada tanıtıldı
Abone ol
Kütahya’da Bir Ilk: 18 Farklı Nohut çeşidi Aynı Tarlada Tanıtıldı

Kütahya’da bir ilk gerçekleştirilerek, bakanlığa bağlı araştırma enstitülerince geliştirilen 18 farklı yerli ve milli nohut çeşidi, Kızılcaören Köyü’nde kurulan demonstrasyon alanında üreticilerin beğenisine sunuldu.

Programa Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürü Ertan Keleş de katılırken, İl Müdürlüğü ile Eskişehir Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü teknik personeli tarafından ekimi ve hasadı gerçekleştirilen demonstrasyon alanında incelemelerde bulunuldu.

Üreticiler, farklı nohut çeşitlerini aynı alanda görerek gelişim ve verim özelliklerini karşılaştırma fırsatı buldu. Çalışmanın, Kütahya’nın iklim ve toprak şartlarına en uygun, yüksek verimli nohut çeşitlerinin belirlenmesine katkı sağlaması hedefleniyor.

Tarımda verimliliğin artırılması ve üreticilere uygun çeşitlerin kazandırılması amacıyla gerçekleştirilen demonstrasyon çalışmalarının önümüzdeki yıllarda da devam edeceği bildirildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TURKA dünya basınında Önceki Haber

TURKA dünya basınında

Eğitim Bir-Sen Başkanı Uçak: Mazeret tayini öğretmeni tercih labirentine sokmamalı Sonraki Haber

Eğitim Bir-Sen Başkanı Uçak: Mazeret tay...

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar