160x600
28 Haziran, 2025, Cumartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Kütahya Belediyesi seferber oldu, 26. yardım tırı dualarla uğurlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kütahya Belediyesi seferber oldu, 26. yardım tırı dualarla uğurlandı
Abone ol
TÜRKİYE’Yİ YASA BOĞAN KAHRAMANMARAŞ MERKEZLİ 10 İLİ VURAN FELAKETİN BEŞİNCİ GÜNÜNDE KÜTAHYA BELEDİYESİ, DEPREMZEDELER İÇİN TÜM İMKANLARIYLA SEFERBER OLMAYA DEVAM EDİYOR.

Türkiye’yi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli 10 ili vuran felaketin beşinci gününde Kütahya Belediyesi, depremzedeler için tüm imkanlarıyla seferber olmaya devam ediyor.


Belediyenin giriş katında oluşturulan Belediye Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün koordinasyonunda, 400’e yakın belediye personeli ile birçok gönüllü vatandaşın katılımıyla ulaştırılan yardımlar, düzenli şekilde ayrıştırarak kolileme işlemini tabi tutuluyor. Depremden etkilenen vatandaşların öncelikli ihtiyaçlarını dikkate alarak hazırlanan yardım kolileri, toplamda 26 tır ile AFAD Koordinasyonu’nda afet bölgelerine ulaştırarak yaralar sarılmaya çalışılıyor.


Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’ın öncülüğünde Kütahya Belediyesi olarak, deprem bölgelerine gönderilmek üzere 67 nitelikli personel, arama-kurtarma ekipmanları ile araç ve iş makinesi yardımları yaparak toplamda 18 araç ve 33 itfaiye personelini ile afet bölgesinde canla başla çalışıyor.


Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Damcı, 26. tırı dualarla uğurladıklarını ifade ederek, "6 Şubat’ta meydana gelen ve 10 ilimizi etkileyen depremde son açıklanan rakamlara göre vefat eden 16 bin vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Yararlılarımıza acil şifalar diliyoruz. Kütahya Belediyesi olarak 6 Şubat Pazartesi günü başlattığımız kampanyamız devam ediyor. Duyarlı, sağduyulu Kütahyalı hemşehrilerimiz, yardımlarını esirgemeden şu saate kadar devam ediyorlar. Bizde yaklaşık 500 personel ve gönüllü vatandaşlarımızla belediyemizin girişinde gelen yardımları tanzim ederek hazırlıyoruz. Bugün 24, 25 ve 26 nolu tırlarımız Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman’a gönderiyoruz. Bundan sonra gıda ve hijyen ağırlıklı yardımlarımız devam edecek. 3 tırımızdan birisi Domaniç Belediye’mizin katkıları ile geldi. Biz buradan gerekli takviyeleri yaptık. Domaniçli hemşehrilerimize de teşekkür ediyoruz. Ayrıca Adıyaman’da glütensiz beslenmesi gereken küçük bir çocuğumuzun ihtiyacı olan gıdaları bir ailemiz ve belediyemizin desteği ile oradaki ailemize özel paket ile gönderiyoruz” sözleri ile emeği geçenlere teşekkür etti.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
İtalyadan Türkiyeye yardım taşıyan askeri gemi yola çıktıÖnceki Haber

İtalyadan Türkiyeye yardım taşıyan asker...

Kahramanmaraşta iki kardeş enkaz altından çıkartıldıSonraki Haber

Kahramanmaraşta iki kardeş enkaz altında...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar