Kayseri’de 20 yıldır kuruyemişçilik yapan Arif Cankı, özellikle Antep fıstığı ve fındık fiyatlarında yüzde 30-40 oranında artış yaşandığını belirterek, fiyatların kuraklık ve düşük rekolte nedeniyle yükseldiğini söyledi.
Kayseri’de 20 yıldır kuruyemişçilik yapan Arif Cankı, son aylarda kuruyemiş fiyatlarındaki artışa dikkat çekti.
Özellikle Antep fıstığı ve fındığın her geçen gün zamlandığını belirten Cankı, fiyatların rekolte azlığı ve kuraklıktan dolayı yükseldiğini ifade etti.
Cankı, özellikle Antep fıstığı ve fındığın en çok artan ürünler arasında olduğuna dikkat çekerek, “Şu anda fındığın fiyatı tezgahta 1.300 TL, Antep fıstığının fiyatı ise 1.400 TL.
Son 2-3 ayda fındık yüzde 30, Antep fıstığı ise yüzde 40 civarında zamlandı” dedi.
Fındığın yalnızca Türkiye’de üretildiğini, bu nedenle fiyatların dış kaynaklarla dengelenemediğini vurgulayan Cankı, Antep fıstığında da Suriye’deki savaşlar ve bu yılki kuraklık nedeniyle ciddi artış yaşandığını söyledi.
Kuruyemişçi Cankı, fiyatların artmasından memnun olmadıklarını dile getirerek, “Biz fiyatların daha da yükselmesini istemiyoruz.
Ancak her geçen gün Antep fıstığına yeni fiyat geliyor.
Eski fiyatlarla ürün alma şansımız 2-3 aydır yok” diye konuştu.
Vatandaşlara ucuz yerine kaliteli ürünleri tercih etmeleri yönünde tavsiyede bulunan Cankı, “Örneğin ucuz Antep fıstığı alanlar kabuğa para vermiş olur.
Kaliteden şaşmamak lazım. Bunlar bizim milli servetimiz, sahip çıkmamızda fayda var” ifadelerini kullandı.
Yorum Yazın