14 Ekim 2026, Çarşamba
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Kuraklıktan bereketli günlere: Beyşehir Gölündeki su seviyesi umut verdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kuraklıktan bereketli günlere: Beyşehir Gölündeki su seviyesi umut verdi
Abone ol
Yaz Aylarında Etkili Olan şiddetli Kuraklık Nedeniyle Su Seviyesi Ciddi Oranda Düşen Konya’nın Beyşehir Ilçesinde Bulunan Beyşehir Gölü, Son Yağışların Ardından Yeniden Toparlanma Sürecine Girdi.

Yaz aylarında etkili olan şiddetli kuraklık nedeniyle su seviyesi ciddi oranda düşen Konya’nın Beyşehir ilçesinde bulunan Beyşehir Gölü, son yağışların ardından yeniden toparlanma sürecine girdi.

Kıyı şeridinde yüzlerce metreye varan çekilmenin yaşandığı gölde, su seviyesindeki artışla birlikte umut veren görüntüler ortaya çıktı. Suların çekilmesi nedeniyle sonbahar döneminde teknelerini farklı limanlara götüren balıkçılar da Taşköprü ve Eşrefoğlu Köprüsü arasındaki limana yeniden kayıklarını bağlamaya başladı. Balıkçı tekneleri, buradan avlanma için açıklara çıkmaya başladı. Sonbahar döneminde suyun çekilmesi nedeniyle gezinti teknelerinin karaya oturduğu, balıkçı kayıklarının ilerlemekte güçlük çektiği gölde, yağışlarla birlikte kısmi de olsa gözle görülür bir yükselme kaydedildi. Göl yüzeyindeki hareketlilik yeniden artarken, kıyı hattındaki toparlanma dikkat çekti. Ortaya çıkan manzara hem bölge halkını hem de doğa tutkunlarını sevindirdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bilecik halkı Ramazan ayında tercih ettiği tatlı tulumba oldu Önceki Haber

Bilecik halkı Ramazan ayında tercih etti...

Yüz gerdirme ameliyatı sonrası hayatını kaybeden Sibel Yiyin, son yolculuğuna uğurlandı Sonraki Haber

Yüz gerdirme ameliyatı sonrası hayatını...

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar