160x600
19 November, 2025, Wednesday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Kuraklık Yeşilırmakı vurdu: ‘Yağdır Mevlâm su

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kuraklık Yeşilırmakı vurdu: ‘Yağdır Mevlâm su
Abone ol
Yeşilırmak Nehri'nde Azalan Su Seviyesi Alarm Veriyor.

Türkiye’nin önemli akarsularından Yeşilırmak Nehri’nde azalan su seviyesi alarm veriyor. Kuraklığın etkisi ve yağışların azlığı nedeniyle su seviyesi dip yapan nehir barajlardan salınan can suyu ile besleniyor. Çiftçi ise "Yağdır Mevlâm su" sözüyle yağış bekliyor.

Her yıl balık ölümleriyle gündeme gelen nehirde sazlıklar oluştu. Atılan çöpler ise kirliliğin artmasına neden oldu. Yeşilırmak’ın yanı sıra civardaki barajların su seviyesi de endişe oluşturacak boyuta geldi. Yedikır Baraj Gölü’ndeki aktif doluluk oranı yüzde 2,2’lere kadar düştü.

Son yıllarda yaşanan kuraklığın etkilerinin sürdüğünü belirten Amasya Ziraat Odası Başkanı Mustafa Cebeci, "Yeşilırmak’ta sular çok azaldı. Saniyede 11 metreküp su akışı var. Dereler kurudu. Derelerde su kalmadı. Yeşilırmak şu an sadece barajlardan besleniyor" dedi.

100 günü aşkın süredir sadece bir defa yağmur yağan kentte önümüzdeki aydan itibaren başlayacak tahıl ekimleri dolayısıyla yağış tahminlerini günlük takip ettiklerine değinen Cebeci, "Su çiftçileri can damarıdır. Gelecek günlerde yağmur var mı diye günde 10 defa, 20 defa hava raporuna bakıyoruz. Yağmur bekliyoruz. Yağdır Mevlâm su" ifadelerini kullandı.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TOGGun yeni sedan modeli T10F Ayvalıkta seyir halinde görüntülendi Önceki Haber

TOGGun yeni sedan modeli T10F Ayvalıkta...

Atakent Çocuk Hobi Atölyesi ilgi görüyor Sonraki Haber

Atakent Çocuk Hobi Atölyesi ilgi görüyor

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar