29 Nisan, 2024, Pazartesi
DOLAR32.4234
EURO34.926
ALTIN2438.1

Kübbiye yeni sayısında Gaziantepin yetiştirdiği önemli değerlerden Kamil Ocakı konu alıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kübbiye yeni sayısında Gaziantepin yetiştirdiği önemli değerlerden Kamil Ocakı konu alıyor
Abone ol
Kübbiye Yeni Sayısında Gaziantep’in Yetiştirdiği önemli Değerlerden Kamil Ocak’ı Konu Alıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gazikültür tarafından yayımlanan, şehir ve kültürün nabzını tutan Kübbiye dergisinin 7’nci sayısı okurla buluştu. Bu özel sayı, Gaziantep’in yetiştirdiği önemli isimlerden biri olan ve Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanlarından Kamil Ocak’ı konu alıyor.

Kübbiye dergisinin bu sayısında, Kâmil Ocak ismi bir kez daha saygıyla anılıyor. Kâmil Ocak’ın spor ve şehir hayatındaki izlerini süren bu sayı, Gaziantep’in kültürel zenginliğine dair derinlemesine bir bakış sunuyor. Dergide ayrıca Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in kaleminden bir takdim yazısı bulunuyor.

Gazikültür Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Hakan Tanrıöver ve Gazikültür Genel Müdürü Prof. Dr. Halil İbrahim Yakar’ın değerli katkılarıyla hazırlanan sayı, Kamil Ocak’ın kızı Nükhet Ocak Balkan’ın duygusal hatıralarına da yer veriyor.

Gaziantep’in tanınmış gazetecilerinden Yusuf Ağar, Okan Çelik, İbrahim Alisinanoğlu, Serdar Kav ve Muhammet Erdevir gibi isimler, dergideki yazılarıyla Kâmil Ocak isminin Gaziantep için ifade ettiği anlama ışık tutuyor.

Okurlar dergiye https://www.kubbiye.com/kubbiye-7-sayi/ adresinden ücretsiz olarak e-dergi formatında ulaşabilirler. Kübbiye, önümüzdeki sayılarda da Gaziantep’in kültürel yaşamına katkı sunmaya devam edecek.

Gazikültür Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Hakan Tanrıöver, “Her bireyin amacı, milletini ideal bir toplum düzeyine çıkarmak kadar, toplumun da görevi, bünyesinde yüksek karakterli ve mükemmel insanlar yetiştirmektir. Kübbiye dergisinin bu sayısı, bu tanımlamayı tam anlamıyla yansıtan bir şahsiyeti merkezine alıyor: Gaziantep’in gururu, Sarı Mektep mezunu, Merkez Bankası memuru, Dokumacılar Kooperatifi Genel Müdürü, siyasetçi, Belediye Başkanı, Milletvekili ve Millî Takım formasını terletmiş Spor Bakanı Kâmil Ocak’ı tanıtıyor” dedi.

Gazikültür Genel Müdürü Prof. Dr. Halil İbrahim Yakar, “Gaziantep sevdalısı olan Mehmet Kamil Ocak kişilik olarak; uyumlu, sakin, çalışkan, birleştirici, disiplinli, cömert, Mevlevî terbiyesi gereği insana hürmetlidir. Sadece doğup büyüdüğü Gaziantep’e değil Türkiye’ye faydalı olmuş, çok yönlü bir kişiliğe sahipti. İngilizce ve Fransızcayı iyi derecede, Arapçayı orta derecede bilmekteydi. Mehmet Kamil Ocak, Gaziantep’te Mevleviliğin en önemli temsilcisi olan Ocak ailesine mensuptu. Hazırladığımız bu sayıyla kültürümüzün ve tarihimizin bu önemli ismini hayırla yâd etmiş olduk” diye konuştu.

Kübbiye dergisi, şehir kültürü teması altında Gaziantep’in tarihî, sosyal ve kültürel yapısını incelemeye devam ediyor. 7. sayısında Kâmil Ocak’ı anarak kent belleğine katkıda bulunuyor ve yerel değerleri ulusal alana taşıma misyonunu sürdürüyor.

Gaziantep ve kültür meraklıları için kaçırılmayacak bir kaynak olan Kübbiye’nin bu sayısı, şehrin kültürel ve tarihî mirasına ışık tutarken aynı zamanda önemli bir spor adamının hatırasını onurlandırıyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ramazan ayının son cuma namazı Bayburtta kalabalık cemaatle kılındıÖnceki Haber

Ramazan ayının son cuma namazı Bayburtta...

Kamyonet tarlaya takla attı: 1 yaralıSonraki Haber

Kamyonet tarlaya takla attı: 1 yaralı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar