160x600
29 Haziran, 2025, Pazar
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

KSMMMO Başkanı Ali Yedikaya: “Mali müşavirler enflasyon mağduru”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
KSMMMO Başkanı Ali Yedikaya: “Mali müşavirler enflasyon mağduru”
Abone ol
KAYSERİ SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI (KSMMMO) BAŞKANI ALİ YEDİKAYA, MALİ MÜŞAVİRLERİN ENFLASYON MAĞDURU EDİLDİĞİNİ SÖYLEYEREK, “HİZMETLERİN DEVAMI İÇİN ENFLASYON FARKI KADAR ÜCRET ARTIŞI YAPILMALI” DEDİ.

Kayseri Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (KSMMMO) Başkanı Ali Yedikaya, mali müşavirlerin enflasyon mağduru edildiğini söyleyerek, “Hizmetlerin devamı için enflasyon farkı kadar ücret artışı yapılmalı” dedi.


Başkan Ali Yedikaya yaptığı açıklamasında şu İfadelere yer verdi:


“Mali Müşavirler mesleki faaliyetlerini sürdürebilmek için gerekli olan personel, kırtasiye, kira elektrik, akaryakıt, ulaşım, gıda, temizlik, kargo ve benzeri giderlerinde yaşanan olağan üstü artışlardan dolayı, muhasebe bürolarının varlıklarını ve hizmetlerini devam ettirmekte zorlanmaktadırlar. Muhasebe bürolarının varlığını ve hizmetlerinin sürdürülebilirliği ve devamı için asgari ücret tarifesinin artırılması bir zorunluluk haline gelmiştir. Günümüzde bir ülke ekonomisinin gelişmesi ve kalkınması o ülkede yaşayanların ekonomik faaliyetlerinin sürekliliğine ve başarısına bağlıdır. Son dönemde fiyatlar genel seviyesindeki yüksek artıştan dolayı ücretlilerin yanı sıra serbest meslek mensupları da çok olumsuz etkilendi artan maliyetlerden dolayı geçmiş yılın enflasyon oranı ile gelecek dönem ücret tarifesi belirlenen Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler enflasyondaki artışın ve ortaya çıkan tahribatın en büyük mağduru haline geldiler. Enflasyonun yatırım, üretim, istihdam ve gelir dağılımındaki dengeleri bozucu etkilerinin yanı sıra ekonomide oluşturduğu belirsizlik de önemli sorunlardan biridir. Belirsizlik ve gelecek endişesi enflasyonu besleyen ve körükleyen en önemli etkenlerin başında gelmektedir. Enflasyonist beklentilerin kırılması için belirsizlikleri ortadan kaldırmak güvenli ve istikrarlı bir ortam oluşturmak gerekiyor. Mali Müşavirlerin mağduriyetlerinin giderilmesi ve hizmetlerinin devamlılığı için enflasyon farkı kadar ücret tariflerinin artırılması gerekiyor.”

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bir ton 220 kilogram ağırlığındaki dev tosun, 72 bin 500 liraya alıcısını bulduÖnceki Haber

Bir ton 220 kilogram ağırlığındaki dev t...

Adana’da tarihi eser ve akaryakıt kaçakçılığı operasyonuSonraki Haber

Adana’da tarihi eser ve akaryakıt kaçakç...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar