
Adana’nın Kozan ilçesinde, kış aylarının vazgeçilmez sebzelerinden olan ıspanağın hasadına başlandı.
Adana’nın Kozan ilçesinde, kış aylarının vazgeçilmez sebzelerinden olan ıspanağın hasadına başlandı. İlçeye bağlı Hamamköy ve çevresindeki tarlalarda ekimi yapılan ıspanak, soğuksu havuzlarında temizlendikten sonra kasalara yerleştirilerek pazara sunuluyor.
Çukurova’nın bereketli topraklarında yetiştirilen ürün, başta Hatay, Van ve Kayseri olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanına gönderiliyor.
Üreticiler, sezonun hava koşullarına bağlı olarak farklılık gösterdiğini belirtiyor.
Ispanak üreticilerinden Ali Kelebek, bu yıl sezonun küresel ısınma nedeniyle alışılmışın dışında bir seyir izlediğini ifade etti.
Kelebek, “Ispanak, hava soğuk olduğunda tüketimi artan, sıcak olduğunda ise tüketimi azalan bir ürün.
Bu yıl sıcaklıklar nedeniyle talep değişkenlik gösteriyor.
Ürünlerimiz özellikle Kahramanmaraş, Kayseri, Hatay, Van ve Ordu gibi illerden yoğun talep görüyor.
Şu an tarlada kilo fiyatı 13-14 lira arasında değişiyor” dedi.

Yorum Yazın