14 Ekim 2026, Çarşamba
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Köylülerin gelecek kış telaşı şimdiden başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Köylülerin gelecek kış telaşı şimdiden başladı
Abone ol
Kış Boyunca Ağıllarda Biriken Hayvan Dışkıları, Köylüler Tarafından Kalıplar Halinde Kesilerek Dışarıda Kurumaya Bırakılıyor

Bitlis’te etkisini sürdüren çetin kış şartlarına rağmen vatandaşlar önümüzdeki kış için yakacak hazırlıklarına şimdiden başladı.

Kış boyunca ağıllarda biriken hayvan dışkıları, köylüler tarafından kalıplar halinde kesilerek dışarıda kurumaya bırakılıyor. Yaz ayları boyunca güneşte kuruyan tezekler, kışın soba ve tandırlarda yakıt olarak kullanılıyor. Bitlis merkeze bağlı Küllüce köyünde her yıl bu dönemlerde bir araya gelen köylüler, ağıllardaki hayvan dışkılarını imece usulüyle kesip el arabalarıyla taşıyarak ağıl dışında istifliyor. Köylüler, farklı günlerde farklı bir ailenin ağılında toplanarak çalışmayı sürdürdüklerini, bu geleneği yıllardır yaşattıklarını belirtiyor.

Çalışmayı daha keyifli hale getirmek için zaman zaman Kürtçe türküler söyleyen köylüler, kısa sürede işi tamamlayarak bir sonraki ağıla geçiyor.

Köylülerden Şehmus Atalay, her yıl aynı hazırlığı yaptıklarını ifade ederek, "Yaz aylarında kuruması için tezekleri ağılın dışında bir yerde istifliyoruz. Yaz boyunca kuruyan tezekler, kış aylarında yakacak olarak kullanılıyor" dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Battaniyeye zulalanan uyuşturucuyu narkotik köpeği buldu Önceki Haber

Battaniyeye zulalanan uyuşturucuyu narko...

Manda ve atların kışın ortasında kaplıca keyfi Sonraki Haber

Manda ve atların kışın ortasında kaplıca...

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar