19 Mayıs, 2024, Pazar
DOLAR32.2053
EURO35.1156
ALTIN2500.6

Koşucular, Alanyanın en güzel noktalarından geçecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Koşucular, Alanyanın en güzel noktalarından geçecek
Abone ol
HER YIL KATILIMCILARA UNUTULMAZ BİR YARIŞ DENEYİMİ SUNAN MERRELL ALANYA ULTRA TRAİL İÇİN HEYECAN KATLANARAK ARTIYOR. SPORCULARA DÖRT FARKLI PARKURDA YARIŞMA DENEYİMİ SUNACAK ORGANİZASYONDA KOŞUCULAR BİR KEZ DAHA YÖRÜKLERİN İZİNDE, DÖRT MEVSİMİ YAŞAYACAKLAR.

Her yıl katılımcılara unutulmaz bir yarış deneyimi sunan Merrell Alanya Ultra Trail için heyecan katlanarak artıyor. Sporculara dört farklı parkurda yarışma deneyimi sunacak organizasyonda koşucular bir kez daha yörüklerin izinde, dört mevsimi yaşayacaklar.


Alanya sahil şeridindeki İskele Meydanı’nda yarışlara başlayacak olan sporcular, muz bahçelerini ve Toroslar’ın tarihi patikalarını geride bıraktıktan sonra Tarihi Alanya Kalesi’nin surlarını kat edecek. Bu noktada daha serin havayı ve kalenin zirvesini görecek olan sporcular, tekrar İskele Meydanı’na ulaşmak için tempolarını artıracaklar. Ultra atletler, bitişten hemen önce Tarihi Alanya Tersanesi’nin içinden de geçecek.


Selçuklu İmparatorluğu, Karamanoğulları ve Alaiye Beylikleri, Osmanlı İmparatorluğu ve Türkiye Cumhuriyeti dönemlerinin hepsinde ülkenin en önemli gemi yapım ve tamirat noktalarından biri olan Alanya Tersanesi, koşucuları tarihi bir yolculuğa çıkaracak.



2 Nisan 2022 Cumartesi günü gerçekleştirilecek organizasyonda sporcuların katılabileceği yarışların mesafeleri ise şu şekilde olacak:


Merrell Alanya Ultra Trail (76 km)


Taurus Mountain Marathon (48 km)


Keykubat Mountain Run (28 km)


Alaiye Short Trail (17 km)



Yörüklerin rotalarını hatırlatan yarış


Akdeniz Bölgesi yörüklerinin tarihi rotalarını koşuculara deneyimleten Merrell Alanya Ultra Trail; T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, T.C. Antalya Valiliği, T.C. Alanya Kaymakamlığı, T.C. Alanya Belediyesi, Türkiye Atletizm Federasyonu ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’ndan kurumsal destek alacak.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Emniyetin aldığı 25 seyirci kotası kararına taraftarlardan tepkiÖnceki Haber

Emniyetin aldığı 25 seyirci kotası karar...

BUÜnün ihtisas alan sayısı 8e çıkarıldıSonraki Haber

BUÜnün ihtisas alan sayısı 8e çıkarıldı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar