19 Mayıs, 2024, Pazar
DOLAR32.2053
EURO35.1156
ALTIN2500.6

Köse, “Kısırlaştırma Seferberliği Başlatılması Gerekiyor”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Köse, “Kısırlaştırma Seferberliği Başlatılması Gerekiyor”
Abone ol
Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse, Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre kentte yaklaşık 200 bin köpek bulunduğunu açıkladı.

Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse, Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre kentte yaklaşık 200 bin köpek bulunduğunu açıkladı.

Köse, bu sayının çok fazla olduğunu ve köpek saldırılarının önüne geçmek için acil önlem alınması gerektiğini vurguladı.

Köse, "Sokaklarda köpek olduğu sürece ısırma vakaları da olacaktır. Çünkü köpek doğası gereği saldırgan bir hayvandır.

Kendi kendini koruma içgüdüsü veya tehlike algısıyla insanları ısırabilir. Bu nedenle sokak hayvanlarının sayısını azaltmamız gerekiyor" dedi.

Hayvanları Koruma Kanunu'na da değinen Köse, kanunda yer alan yasal gerekliliklerin ivedilikle yerine getirilmesi gerektiğini savundu.

Köse şu ifadelere yer verdi: "5199 sayılı yasa gereği nüfusu 75 bini aşan ilçe ve büyükşehir belediyeleri, bugüne kadar kısırlaştırma merkezlerini ve geçici hayvan barınaklarını tamamlamış olmalıydı.

25 bin nüfusa kadar olan ilçelerde ise hayvanların nakli için araç ve kısırlaştırma merkezleri hazırlanmalıydı. Fakat ne yazık ki ilimizde ve Türkiye'nin birçok yerinde belediyeler bu yasal yükümlülüklerini yerine getirmediler.

Sorun büyüdükçe işin içinden çıkılmaz hale geldi. Bu bir kısır döngü. Sokak hayvanlarını sadece beslemekle bu sorunun çözülemeyeceğini artık herkes kabul ediyor.

Bu bir sağlık sorunudur. Hem hayvanlar hem de insanlar için büyük bir tehdit oluşturmaktadır. Günümüzde sağlık tek bir bütün olarak ele alınmaktadır.

Sokaklarda bu kadar fazla hayvan varsa, hayvanlar arasındaki salgın hastalıkların önüne geçilemez, zaman zaman insanlara yönelik saldırılar da artabilir.

Hayvanlardan insanlara bulaşan hastalıkların da önüne geçilemez. Bu sorunun tek çözümü kısırlaştırmadır.

Başka bir çare yok. Tüm belediyeler bu yasal yükümlülüklerini yerine getirmeli ve acil olarak kısırlaştırma seferberliği başlatmalıdır.

Biz tüm kliniklerimizle belediyelerle iş birliği yaparak kısırlaştırma seferberliğine hazırız."

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tokatta yaralı karaca telef olduÖnceki Haber

Tokatta yaralı karaca telef oldu

Toroslar ilçesinde dün etkili olan dolu ekili alanlara zarar verdiSonraki Haber

Toroslar ilçesinde dün etkili olan dolu...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar