26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.4828
EURO34.8339
ALTIN2442.3

Korkut Ata Üniversitesi Öğrencileri okullarına kavuştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Korkut Ata Üniversitesi Öğrencileri okullarına kavuştu
Abone ol
Covid-19 pandemisi nedeniyle iki yıla yakın bir süredir ayrı kaldığımız ve özlemle bekleyen  öğrenciler  Osmaniye korkut Ata Üniversitesi  Karacaoğlan Yerleşkesi ile ilçe yerleşkelerinde; sınıflarında, amfilarinde, laboratuvarlarında, sosyal alanlarda ve spor tesislerinde salgına karşı alınan tedbirler eşliğinde büyük bir mutlulukla okullarına kavuştu.

Covid-19 pandemisi nedeniyle iki yıla yakın bir süredir ayrı kaldığımız ve özlemle bekleyen  öğrenciler Osmaniye korkut Ata Üniversitesi  Karacaoğlan Yerleşkesi ile ilçe yerleşkelerinde; sınıflarında, amfilarinde, laboratuvarlarında, sosyal alanlarda ve spor tesislerinde salgına karşı alınan tedbirler eşliğinde büyük bir mutlulukla okullarına kavuştu.

Tüm üniversitelerde olduğu gibi Covid-19 nedeniyle uzun zamandır uzaktan eğitim yöntemi uygulayan Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ)’de   yüz yüze eğitim süreci Sağlık Bakanlığının “Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi”nde belirtilen esaslar göz önünde bulundurularak bugün tekrar başladı.



2021-2022 Akademik Yılı'nın başlamasıyla ilgili olarak konuşan OKÜ  Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Üniversite  yerleşkelerindeki bütün bina girişlerinde öğrencileri, ateş ölçümü ve HES kodu sorgulaması yaparak sınıflarına alındığını belirtti.

 OKÜ Rektörü Uzun; “Üniversitemizin pek çok alanında bulunan görsellerle maske, mesafe ve temizlik kuralları hatırlatması yapıyor,  özellikle bina girişleri olmak üzere pek çok noktada dezenfektan hizmeti sunuyoruz.



Kapı kolları, lavabo gibi ortak kullanılan alanlar sık sık görevlilerimiz tarafından dezenfekte ediliyor.

Ders aralarında sınıflar en az 20 dakika süre ile havalandırılıyor. Üniversitede ilk günün heyecanı yüzlerine yansıyan öğrencilerimiz de alınan önlemlerden son derece memnun. ”diye konuştu.

OKÜ Rektörü  Prof. Dr. Turgay Uzun, "Yeşilin onlarca tonunu içinde barındıran Üniversitemizin eşsiz kampüsü uzun bir aranın ardından yeniden öğrencilerine kavuştu. Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden gelen öğrencilerimiz fakülte önlerinde, sınıflarda, koridorlarda renkli görüntüler oluşturdu.



Mevcut öğrencilerimiz arkadaşlarına, hocalarına ve kampüsüne kavuşmanın mutluluğunu yaşarken üniversitemize yeni başlayan öğrencilerimiz ise seçkin bir akademik kadroya sahip bir üniversitede eğitim alacak olmanın ve modern spor tesisleri ve nezih sosyal alanları içinde barındıran geniş açık alanları ile benzersiz bir kampüs hayatı yaşayacak olmanın gururunu yaşıyor. ”dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar