28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.358
EURO35.1472
ALTIN2304.0

Konyaaltı Belediyesinden geri dönüşüm seferberliği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Konyaaltı Belediyesinden geri dönüşüm seferberliği
Abone ol
KONYAALTI BELEDİYESİ, 2022 YILINDA 10 BİN 790 LİTRE ATIK YAĞI VE 23 BİN 587 KULLANIM DIŞI KİTABI GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRDI.

Konyaaltı Belediyesi, 2022 yılında 10 bin 790 litre atık yağı ve 23 bin 587 kullanım dışı kitabı geri dönüşüme kazandırdı.


Konyaaltı Belediyesi, ‘sıfır atık projesi’ bünyesinde 2022 yılı içerisinde 10 bin 790 litre atık yağ topladı. Bir litre yağın üzerindeki atık yağları direkt evlerden alan Konyaaltı Belediyesi ekipleri, bir litrenin altındaki yağlar ise vatandaşların, muhtarlık binalarındaki atık yağ kumbaralarına bırakması ile toplandı. Toplanan atık yağlar, biodisel yakıtına dönüştürülmek üzere belediyenin anlaşmalı olduğu lisanslı firmanın geri dönüşüm tesisine aktarıldı. Konyaaltı Belediyesi ayrıca 2022 yılında toplam 23 bin 587 adet kitap topladı. Toplanan kitaplardan kullanım dışı olanlar geri dönüşüme gönderilirken, kullanılabilir durumda olan kitaplar ise belediyenin kütüphanesinde raflardaki yerini aldı. Sınavlara yönelik içeriklere sahip kitaplar ise ihtiyaç sahibi öğrencilere ücretsiz bir şekilde ulaştırıldı.


"Doğayı temiz tutmak istiyoruz"


‘Çöp değil, geri dönüştürülebilir atık’ sloganıyla hareket ettiklerini belirten Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, hemen hemen her atığı toplayıp geri dönüştürdüklerini ve belediye bütçesine önemli bir gelir kazandırdıklarını aktardı. Her geçen yıl çöpten kazandıkları geliri artırdıklarını kaydeden Başkan Esen, “Bizim amacımız çevreyi korumak, doğayı temiz tutmaktır. Bunun yanında, belediye bütçesine de katkı sağlıyor, bu bütçeyi halkımıza hizmet olarak sunuyoruz. Geri dönüşüm ile ilgili çalışmalarımızı daha da yaygınlaştırıp toplama maliyetini düşürmek ve daha iyi gelir elde etmek istiyoruz. Tabii bu noktada vatandaşlarımıza da büyük iş düşüyor. Dönüştürülebilir atıkları çöpe değil, ilçemizin dört bir yanına yerleştirdiğimiz geri dönüşüm kutularına atmaları büyük önem arz ediyor. Konyaaltı Belediyesi olarak geri dönüşüm ile ilgili çalışmalarımızı adım adım geliştiriyoruz”dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Milas Pınarcık Mahallesi sakinlerinin yol isyanıÖnceki Haber

Milas Pınarcık Mahallesi sakinlerinin yo...

Karbonmonoksit gazı zehirlenmesi nene ile torununu birbirinden ayırdı, gözyaşları sel olduSonraki Haber

Karbonmonoksit gazı zehirlenmesi nene il...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar