160x600
23 November, 2025, Sunday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Kolombiya Devlet Başkanı Petro: İsraile kömür ihracatını askıya alacağız

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kolombiya Devlet Başkanı Petro: İsraile kömür ihracatını askıya alacağız
Abone ol
Kolombiya Devlet Başkanı Petro: "israil'e Kömür Ihracatını Askıya Alacağız" (arşiv)

Kolombiya Devlet Başkanı Gustavo Petro, Gazze Şeridi’nde yoğun saldırılar düzenleyerek sivilleri katleden İsrail’e kömür ihracatını askıya alacağını açıkladı.

İsrail’in Gazze Şeridi’nde binlerce sivili katletmesini dünyanın bir bölümü tarafından sadece seyredilirken, bir bölümü de bu soykırıma tepki göstermeye devam ediyor. Kolombiya Devlet Başkanı Gustavo Petro bugün İsrail’e yönelik yeni bir tedbir açıkladı. Petro yaptığı açıklamada, “Soykırım durana kadar İsrail’e kömür ihracatını askıya alacağız" dedi.

Hükümet verilerine göre dünyanın beşinci büyük kömür üreticisi olan Kolombiya, geçen yıl 3 milyon tonu İsrail’e olmak üzere toplam 56,7 milyon metrik ton kömürü yurtdışına göndermişti.

Kolombiya, nisan ayında Güney Afrika Cumhuriyeti’nin İsrail aleyhine Gazze Şeridi’nde soykırım yaptığı suçlamasıyla Uluslararası Adalet Divanı’nda (UAD) açtığı davaya müdahil olmak için başvurmuştu. Geçtiğimiz ay ise Kolombiya Devlet Başkanı Gustavo Petro, çatışma nedeniyle İsrail ile bağlarını koparacağını bildirmişti.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Alevlere teslim olan ev kullanılmaz hale geldi Önceki Haber

Alevlere teslim olan ev kullanılmaz hale...

Başkan Durbay Tarihi Kentler Birliği Encümen Üyesi seçildi Sonraki Haber

Başkan Durbay Tarihi Kentler Birliği Enc...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar