12 Ekim 2026, Pazartesi
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Kocatepeden Dumlupınara zafer yolculuğu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kocatepeden Dumlupınara zafer yolculuğu
Abone ol
Ankara Gölbaşı Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 104'üncü Yıl Dönümü Dolayısıyla Vatandaşlar Için Tarihi Gezi Düzenleyerek, ‘kocatepe'den Dumlupınar'a Zafer Yolculuğu' Adıyla Program Gerçekleştirildi.

Ankara Gölbaşı Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 104’üncü yıl dönümü dolayısıyla vatandaşlar için tarihi gezi düzenleyerek, ‘Kocatepe’den Dumlupınar’a Zafer Yolculuğu’ adıyla program gerçekleştirildi.

Gölbaşı Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın coşku ve gururunu vatandaşlarla birlikte yaşamak amacıyla anlamlı bir gezi programına imza attı. Milli Mücadele’nin dönüm noktalarının ziyaret edildiği program kapsamında vatandaşlar, Büyük Taarruz’un başladığı ve zaferle sonuçlandığı önemli merkezleri yerinde görme fırsatı buldu.

’Milli Mücadele’nin İzinde Kocatepe’den Dumlupınar’a Zafer Yolculuğu’ başlığıyla düzenlenen gezi, Ankara’dan başlayarak Afyonkarahisar, Şuhut, Kocatepe, Zafertepe ve Dumlupınar güzergâhında gerçekleştirildi.

Gezi programı kapsamında; Büyük Taarruz Atatürk Evi, Çiğiltepe Şehitliği, Dumlupınar Şehitliği, Kocatepe Anıtı, Zafer Müzesi’ne ziyaret edildi.

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, düzenlenen gezinin özellikle genç nesiller açısından taşıdığı öneme dikkat çekerek, Milli Mücadele’nin izlerinin yerinde görülmesinin tarih bilincinin güçlendirilmesine katkı sunduğunu belirtti.

"Bu büyük zaferi çok kıymetli bir miras olarak görüyoruz"

Zafer Bayramı’nın, milletin bağımsızlık ve özgürlük iradesinin bütün dünyaya ilan edildiği en önemli tarihi dönüm noktalarından biri olduğunu vurgulayan Odabaşı, şu ifadeleri kullandı:

"Bu büyük zaferi yalnızca takvimlerde yer alan bir bayram olarak değil, milletimizin hangi fedakarlıklarla bağımsızlığına sahip çıktığını hatırladığımız ve gelecek nesillere aktardığımız çok kıymetli bir miras olarak görüyoruz. Kocatepe’den Dumlupınar’a uzanan bu topraklar, Milli Mücadele’nin en çetin günlerine ve Türk milletinin büyük azmine tanıklık etti. Bugün bu topraklarda yürümek, şehitlerimizin hatırasını yaşatmak ve Büyük Taarruz’un izlerini yerinde görmek hepimiz için son derece anlamlı. Çünkü tarih kitaplarında okuduğumuz bir mücadeleyi, o mücadelenin yaşandığı mekânlarda görmek insanda çok daha güçlü bir duygu ve farkındalık oluşturuyor. Başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Milli Mücadelemizin tüm kahramanlarını, vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum."

Gölbaşı Belediyesi tarafından düzenlenen geziler kapsamında vatandaşlar, Milli Mücadele tarihinin önemli noktalarını ziyaret ederek 30 Ağustos Zaferi’nin kazanıldığı topraklarda tarihe tanıklık etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Karabağın yeniden inşasına Türkiyeden akademik ve bilimsel destek Önceki Haber

Karabağın yeniden inşasına Türkiyeden ak...

Kontrollü patlatma orman yangını çıkardı Sonraki Haber

Kontrollü patlatma orman yangını çıkardı

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar