160x600
29 Haziran, 2025, Pazar
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Kocaeli Yerel Kültür Müzesinde geçmişe yolculuk

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kocaeli Yerel Kültür Müzesinde geçmişe yolculuk
Abone ol
Kocaeli Yerel Kültür Müzesi Yaz Atölyelerine Katılan çocuklar, Manav Kültürünü Ve Geleneksel Değerleri Eğlenceli Etkinliklerle Keşfediyor.

Kocaeli Yerel Kültür Müzesi yaz atölyelerine katılan çocuklar, manav kültürünü ve geleneksel değerleri eğlenceli etkinliklerle keşfediyor.

Kocaeli Yerel Kültür Platformu ve Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle hayata geçirilen Kocaeli Yerel Kültür Müzesi, ziyaretçilerine manav kültürünü görme imkanı sunuyor. Unutulmaya yüz tutmuş geleneksel değerleri gün yüzüne çıkararak zenginlikleri keşfetme fırsatı sağlayan müzede, çeşitli atölyelerle kültürel mirasın gelecek nesillere aktarılması hedefleniyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bilgi Evi yaz dönemi öğrencileri, çocuk grupları ve gençlerden oluşan atölye katılımcıları ile kilim, boyama, topaç ve masal atölyeleri gibi etkinlikler düzenlendi. Katılımcıların birebir deneyimleyerek katıldıkları kilim atölyesinde geleneksel ‘kirkit kilim’ teknikleri öğretilirken, günün sonunda da katılımcılara ürettikleri kilimler anı olarak hediye edildi. Boyama atölyesinde ise şehrin tarihi ve turistik değerlerinin resimleri çocuklar tarafından renklendirilerek görsel hafızalarda yerini aldı. Topaç atölyesinde geleneksel çocuk oyunları yeniden canlandırıldı ve masal saatinde yerel unsurlar öne çıkarılarak ‘Kocaeli Masalları’ anlatıldı.

Kocaeli’nin kültürel zenginliklerinin ziyaretçilere yansıtıldığı ve unutulmaya yüz tutmuş yöresel değerlerin yeniden gün yüzüne çıkarıldığı Kocaeli Yerel Kültür Müzesi, manavların Kocaeli’ye yerleşimi, ketenin yolculuğu, motiflerin dili ve çok amaçlı salon olarak dört ayrı bölümden oluşuyor. Kocaeli Yerel Kültür Müzesi pazartesi hariç haftanın altı günü 09.00-17.30 saatleri arasında şehrin önemli tarihi yapılarından biri olan Portakal Hafız Konağı’nda ziyaretçilerini bekliyor.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTCdeÖnceki Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTCde

Özel bireyler özel eğitimle hayata tutunuyorSonraki Haber

Özel bireyler özel eğitimle hayata tutun...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar