29 Nisan, 2024, Pazartesi
DOLAR32.4037
EURO34.8241
ALTIN2436.1

Kızılay Haftası dolayısıyla Mersin’de etkinlik düzenlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kızılay Haftası dolayısıyla Mersin’de etkinlik düzenlendi
Abone ol
Mersin’de Kızılay Haftası dolayısıyla Millet Bahçesi eski stadyum etabında etkinlik düzenlendi.

Mersin’de Kızılay Haftası dolayısıyla Millet Bahçesi eski stadyum etabında etkinlik düzenlendi.

Etkinliğe, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz İlçe Kaymakamı Zeyit Şener, Kızılay Mersin Şube Başkanı Levent Özbay, bürokratlar ile farklı okullardan öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından söz alan Vali Ali Hamza Pehlivan, Türkiye’nin en köklü kuruluşlarından birisi olan Kızılay’ın, ‘Hilali Ahmer Cemiyeti’ adıyla 1868 yılında kurulduğunu belirterek; “Cumhuriyetimizin kuruluşundan sonra da Kızılay Cemiyeti olarak, daha sonrasında da Kızılay Derneği adıyla faaliyetlerini sürdürüyor.

Kızılay’ın, 155’inci yaşını kutluyor, daha nice nice uzun yıllar bu hizmetlerin devamını diliyorum.

Birkaç gün önce Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını da kutladık. Kızılay’ın adı da Atatürk tarafından verilmiştir.

Bu vesileyle başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi ve ecdadımızı saygı ve rahmetle yâd ediyorum” dedi.

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak da konuşmasında, Kızılay’ın tarihinin, 1868 yılında ‘Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti’ adıyla başladığını ve yaklaşık 155 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu hatırlattı.

Türk Kızılay’ının, sadece afetlerde değil, farklı alanlarda da Türkiye ve farklı ülkelerin ihtiyacına koşan bir yardım kuruluşu olduğunu kaydeden Başkan Gültak;

“Kentimizde, Kızılay’ın mekân sıkıntısı vardı. Bu nedenle Millet Bahçemizin bir kısmını Kızılay’a tahsis ettik. Böylelikle etkinliklerini burada yapabiliyorlar.

Onları en azından kiradan kurtardık. Kızılay’ımız; şehrin ortasında, ulaşılabilir bir yere kavuştu. Nitekim burası, deprem günlerinde tamamen bir çadır kente dönmüştü.

Depremzede kardeşlerimizin bir kısmını burada ağırladık. Kızılay da burada deprem mağduru insanlarımız için günlük binlerce yemek çıkarıyordu.

Bu vesileyle Kızılay yöneticilerine, gönüllülere ve tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kızılay Şube Başkanı Levent Özbay ise; “Sadece ülkemizde değil, dünyanın tüm kıtalarında aktif görev alıp ihtiyaç sahiplerinin ve korumasızların yanında olup yüzlerini güldüren Kızılay’ımız, ülkemizin vicdani duygularını, hoşgörüsünü en iyi şekilde dünyada temsil etmektedir” ifadelerini kullandı.

Farklı okullardan gelen öğrencilerin katıldığı etkinliklerle devam eden buluşmada, günün anlam ve önemi dolayısıyla çocuklara üzerinde Kızılay yazılı uçurtma ve balonlar hediye edildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gayrimenkul ve araç satışında yeni düzenleme başladıÖnceki Haber

Gayrimenkul ve araç satışında yeni düzen...

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: G3 Girişimcilik Zirvesi gibi etkinlikler ülkemizin geleceği noktasında çok önemliSonraki Haber

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: G3 Girişimc...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar