160x600
27 Haziran, 2025, Cuma
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Kıyafet evinin ikinci şubesi Tarsusta açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kıyafet evinin ikinci şubesi Tarsusta açıldı
Abone ol
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, DAR GELİRLİ AİLELERİN ÇOCUKLARINA KIYAFET DESTEĞİ SAĞLAMAK ADINA BAŞLATTIĞI KIYAFET EVİ PROJESİNİN 2. ŞUBESİNİ, TARSUS DUATEPE MAHALLESİ’NDE AÇTI.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, dar gelirli ailelerin çocuklarına kıyafet desteği sağlamak adına başlattığı Kıyafet Evi projesinin 2. şubesini, Tarsus Duatepe Mahallesi’nde açtı.


Sosyal güvencesi olmayan ailelerin çocukları için kıyafet ve ayakkabı desteği sağlayan kıyafet evinin ulaştığı çocuk sayısı, her geçen gün artıyor. İlki Mersin merkezde Ulu Cami Meydanı’nda açılan kıyafet evinin 2.’si Tarsus’ta hizmet vermeye başladı. Vatandaşlar, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bir dilekçe ile başvurarak, kıyafet evi hizmetinden faydalanabiliyor. Kıyafet evinden, ihtiyaç sahibi yurttaşlar yılda 3 kere ihtiyacına göre elbise ve ayakkabı alabiliyor. Minikleri önceleyen kıyafet evi sayesinde aileler, her bir çocuk için 2’şer parça kıyafeti, bir mağazadan alır gibi seçip ve üzerinde deneyerek alabiliyor.


Sosyal Hizmetler Dairesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Özlem Yaşar, “Kıyafet evinin ikincisi Tarsus’ta açıldı ve hizmet vermeye başladı. Vatandaşlarımızın kıyafet evinden faydalanabilmeleri için, başvuru şartımız var. Başvuran vatandaşlarımızın, öncelikle sosyal güvenlik durumları inceleniyor. Kriterleri taşıyan vatandaşlarımız kıyafet evine gelip, 0-12 yaş aralığındaki çocukları için kıyafet seçerek alabiliyorlar. Her bir çocuk için 2 adet kıyafet veriyoruz. Vatandaşlarımız yılda 3 kere bu hizmetten yararlanabilir. Her 4 ayda bir yeni başvuru yapmak şartıyla, gelip buradan ihtiyaçlarına göre, çocukları için uygun kıyafetleri seçebiliyorlar” dedi.


Merkezde bulunan kıyafet evine Tarsus’tan da yoğun talep geldiğini ifade eden Yaşar, “İlk kıyafet evimizi Mersin merkezde açmıştık. Talep çok yoğun oluyor. Tarsus’tan da çok talep vardı. Vatandaşlarımız Mersin’e kadar yorulmasınlar, hizmetimiz daha ulaşılabilir olsun diyerek, Tarsus’ta 2. kıyafet evimizi açtık” diye konuştu.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Rektör Altun: Deprem, ülkemizin bir gerçeğiÖnceki Haber

Rektör Altun: Deprem, ülkemizin bir gerç...

Malazgirtte öğrencilere Ücretsiz deneme sınavıSonraki Haber

Malazgirtte öğrencilere Ücretsiz deneme...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar