160x600
03 Temmuz, 2025, Perşembe
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Kitapseverler için antika ile kitabı bir araya getirdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kitapseverler için antika ile kitabı bir araya getirdi
Abone ol
Otantik Ve Renkli Yapısıyla Kitapseverler Için özel Olarak Tasarlanan Bir Sahaf, öğrenciler Ve Kitapseverlere Hizmet Veriyor.

Otantik ve renkli yapısıyla kitapseverler için özel olarak tasarlanan bir sahaf, öğrenciler ve kitapseverlere hizmet veriyor.

Öğrencilere ve kitapseverlere kitaba olan ilgilerini artırmak için hizmet ettiğini ifade eden işletme sahibi Hüseyin Mertcan Cantürk, ’askıda kitap’ kampanyası ve alışveriş puanı ile kitapseverlere hizmet etmeye devam ediyor. Kitabevi fikrinin zaman içerisinde ortaya çıktığını anlatan Cantürk, "Daha önce kitap sektöründe çalıştım. İzmir’de bir yayın şirketinde çalışmıştım. İlk başta böyle bir kitabevi açmak gibi bir düşüncem yoktu. İstanbul’da yaşıyordum, Sinop’a dönüş kararı aldım. Burada da bir kitabevi vardı, onun sahibiyle arkadaş oldum. Onunla tanıştık, görüştük, daha sonra o kitabevini kapattı ve kendi memleketine gitti. Sonra ben zaten bu sektörün içindeydim dedim ve böyle büyülü bir yer açmayı düşündüm. Antika ile kitabı bir araya getirip çocuklar ve öğrenciler, yeni nesil bu antika eşyaları görerek kitaba biraz daha ilgi duyarlar dedim. Dediğim gibi de oldu. Bu şekilde antika ile kitabı bir araya getirdim" dedi.

Antikaları bir araya getirme sürecini anlatan Cantürk, "Antikalardan benim kendi evimde olan ürünler de var. Dükkanımızı beğenip bende de şu var, bu dükkana çok yakışır diyerek antikalarını getirenler var. Eskiciler buldukları değerli ürünleri tekrar bana getiriyorlar. Ben de tatile gittiğim yerlerde ilgimi çeken objeler olduğunda onları satın alıyorum. Dükkanımda onları sergiliyor, gerektiğinde satışını yapıyorum" diye konuştu.

Yüksek kitap fiyatlarını değerlendiren Cantürk, "Kitap fiyatları her zaman yüksekti. Yayınevlerinden arkadaşlar gelirler, onlarla görüşürüz. Hiçbir zaman fiyatlar düşmedi, hele ki pandemiden sonra kitap fiyatları daha da arttı, çok yükseldi. Umarım bunun için bir önlem alırlar. Çünkü öğrenciler ve kitap okumak isteyen insanlar kitaba ulaşamıyorlar, çünkü çok pahalı. Biz de onun için ne yapıyoruz, bizim burada askıda kitap kampanyamız var. Parası yetmeyen öğrencilere ’askıda kitap’ kampanyamızdan destek oluyoruz" ifadelerinde bulundu.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ahlatta “Hürkuş ve Gökbey Müzikal Gösterisi” yapıldıÖnceki Haber

Ahlatta “Hürkuş ve Gökbey Müzikal Göster...

Mersinde umuma açık 10 eğlence merkezine eş zamanlı denetimSonraki Haber

Mersinde umuma açık 10 eğlence merkezine...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar