03 Ekim 2026, Cumartesi
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Kırşehirde, terzilerde özel dikim talebi arttı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kırşehirde, terzilerde özel dikim talebi arttı
Abone ol
Kırşehir’de Son Dönemde özel Dikim Kıyafetlere Olan Ilgi Artarken, Terzilerdeki Iş Yoğunluğu Da Yükseldi.

KIRŞEHİR (İHA) – Kırşehir’de son dönemde özel dikim kıyafetlere olan ilgi artarken, terzilerdeki iş yoğunluğu da yükseldi.

Özellikle erkeklerde ceket ve pantolon, kadınlarda ise elbise dikimlerinde artış yaşandığı terziler tarafından belirtildi. Kırşehir’de moda ve tasarım anlayışında eskiye dönüş eğilimi dikkat çekerken, vatandaşlar hazır giyim yerine kişiye özel dikim kıyafetleri tercih etmeye başladı. Artan taleple birlikte terzilerdeki sipariş yoğunluğu da arttı. Terzi Fatih Çankaya, son dönemde özel dikime olan ilginin belirgin şekilde yükseldiğini söyledi. Çankaya, "İnsanlar artık hazır kalıplardan ziyade kendi ölçülerine ve tarzlarına uygun kıyafetler istiyor. Erkeklerde daha çok ceket dikimi, kadınlarda ise elbise dikimi talep görüyor. Özel dikim, hem kalite hem de kullanım açısından daha uzun ömürlü oluyor" dedi. Ortaokul yıllarından bu yana özel dikim ceket tercih ettiğini belirten Recep Şolgeçen ise hazır giyim ürünlerinin özel dikimin yerini tutmadığını ifade etti. Şolgeçen, "Yıllardır özel dikim ceket giyiyorum. Hazır kalıp ceketler hem tam oturmuyor hem de istediğim kaliteyi vermiyor. Özel dikimde hem kumaşı hem modeli kendim seçebiliyorum" diye konuştu.

Terzi Abdullah Çetin de 2026 yılı itibarıyla özel siparişlerde yeniden artış yaşandığını belirterek, "Ceket ve pantolon dikimlerinde ciddi bir dönüş var. İnsanlar tekrar terziye gelmeye başladı. Kişiye özel tasarım ve ölçüye göre dikim yeniden tercih ediliyor" ifadelerini kullandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ege Denizinde fırtına bekleniyor Önceki Haber

Ege Denizinde fırtına bekleniyor

Çinin At Yılı Kapadokya turizmini hareketlendirdi Sonraki Haber

Çinin At Yılı Kapadokya turizmini hareke...

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar