11 Ekim 2026, Pazar
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Kırkpınar’a Antalyalı Başpehlivan

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kırkpınar’a Antalyalı Başpehlivan
Abone ol
665. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Antalya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü sporcusu Erkan Taş, finalde Feyzullah Aktürk'ü mağlup ederek Türkiye Cumhuriyeti Başpehlivanı ve altın kemerin sahibi oldu.

665. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Antalya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü'nün başpehlivanı Erkan Taş, finalde Feyzullah Aktürk'ü mağlup ederek Türkiye Cumhuriyeti Başpehlivanı unvanını kazandı.

Altın kemeri Antalya'ya kazandıran Erkan Taş, tarihi zaferin ardından büyük sevinç yaşadı.

Sarayiçi Er Meydanı'nda düzenlenen organizasyona Antalya Büyükşehir Belediyesi sporcuları damga vururken, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Büşra Özdemir de müsabakaları tribünden takip ederek sporculara destek verdi.

Final karşılaşması öncesinde Erkan Taş ile bir araya gelen Özdemir, başarılı güreşçiye başarı dileklerini iletti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin iki başpehlivanı Mustafa Taş ve Erkan Taş, organizasyonda yarı finale yükselme başarısı gösterdi. Erkan Taş, çeyrek finalde Ali Gürbüz'ü, yarı finalde ise Seçkin Duman'ı mağlup ederek adını finale yazdırdı.

Finalde Feyzullah Aktürk ile karşı karşıya gelen Erkan Taş, büyük çekişmeye sahne olan mücadelede puanlama bölümünde rakibini yenerek altın kemerin sahibi oldu.

Tribünlerden uzun süre alkış alan başpehlivan, şampiyonluğun ardından takım arkadaşlarıyla birlikte büyük sevinç yaşarken, Sarayiçi Er Meydanı'nda zafer turu attı.

Şampiyon başpehlivan Erkan Taş'ı ilk kutlayan isimlerden biri Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Büşra Özdemir oldu.

Zafer sonrası duygularını paylaşan Erkan Taş, hayalini gerçekleştirdiğini belirterek, "Rüyada gibiyim. Atadan oğula gelen bir başpehlivanlık hayalimiz vardı.

Bugünlere gelmemde emeği geçen tüm ustalarıma teşekkür ediyorum. Bize her zaman destek olan Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve Başkan Vekilimiz Büşra Özdemir'e teşekkür ediyorum.

Allah'a şükürler olsun. Çok mutluyum." ifadelerini kullandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Büşra Özdemir ise Erkan Taş'ın zorlu rakipleri geride bırakarak şampiyonluğa ulaştığını vurgulayarak, "Çok zorlu mücadeleleri kazandı.

Sarayiçi'ne gelirken altın kemeri yeniden Antalya'ya götürmek gibi bir hayalimiz vardı. Sporcularımız bu başarıyı yeniden elde etti. Altın kemer Antalya'mıza hayırlı olsun." dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Alevler arasında kalan kaplumbağayı itfaiye ekipleri suyla serinletti Önceki Haber

Alevler arasında kalan kaplumbağayı itfa...

Otizmde erken tanı çocukların gelişiminde önemli rol oynuyor Sonraki Haber

Otizmde erken tanı çocukların gelişimind...

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar