07 Mayıs, 2024, Salı
DOLAR32.2735
EURO34.7739
ALTIN2398.9

Kırıkkalede İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kırıkkalede İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı
Abone ol
Kırıkkale'de, 2023 Yılı 4. Dönem Il Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Mehmet Makas Başkanlığında Gerçekleştirildi

Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda yaptığı açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde vatandaş odaklı kamu yönetimi genelgeleri sıralı bir şekilde yayınlandı. Vatandaşımızı memnun edemediğimiz hiçbir hizmetin hükmü yoktur. İnşallah hep beraber koordineli bir şekilde ilimize en iyi hizmeti vereceğiz" dedi.

Kırıkkale’de, 2023 yılı 4. dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Mehmet Makas başkanlığında gerçekleştirildi. Valilik Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Makas, il genelinde yürütülen proje sayısının 228 olduğunu ifade ederek, proje bedellerinin toplam 13 milyar 773 milyon 469 bin lira olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde vatandaş odaklı kamu yönetimi genelgelerinin sıralı şekilde yayınlandığını belirten Vali Makas, kurumlar arası koordinasyonla Kırıkkale’ye hizmet edeceklerini aktardı.

Önceliğin vatandaş memnuniyeti olduğunu vurgulayan Makas, "’İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın’ şiarı ile yol almalıyız. Vatandaş varlık sebebimiz. Vatandaş memnuniyeti önceliğimiz olmalıdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde vatandaş odaklı kamu yönetimi genelgeleri sıralı bir şekilde yayınlandı. Vatandaşımızı memnun edemediğimiz hiçbir hizmetin hükmü yoktur. İnşallah hep beraber koordineli bir şekilde ilimize en iyi hizmeti vereceğiz. Rabbim alacağımız kararları hayırlı uğurlu etsin" dedi.

"İlimiz genelinde yürütülen toplam proje sayısı 228 adettir"

2023 yılı projelerinin toplam maliyetinin 2 milyar 23 milyon 685 bin lira olduğunu aktaran Makas, şunları kaydetti:

"Kamu Yatırımcı Bölge ve İl Kuruluşlarınca; ilimiz genelinde yürütülen toplam proje sayısı 228 adettir. Bu projelerin proje bedelleri toplamı 13 milyar 773 milyon 469 bin TL olup, önceki yıllarda projeler için yapılan toplam harcama miktarı 1 milyar 726 milyon 338 bin TL’dir. Projelerin 2023 program yılı gelen ödeneklerin toplamı 2 milyar 23 milyon 685 bin TL olup, 3. dönem sonu itibariyle harcama tutarı 976 milyon 558 bin TL’dir. 2023 yılı gelen ödeneğe göre harcama oranı yüzde 48.26, fiziki gerçekleşme oranı ise yüzde 49.63 seviyesindedir."

Vali Makas, 228 projeden 116’sının devam ettiğini, 17 adetinin ihale aşamasında olduğunu, 52’sinin de tamamlandığını belirterek, "İlgili tüm kurum ve kuruluşların gerekli koordinasyon ve iş birliği içerisinde çalışılmasını gerektirmektedir. Bu hususta Valiliğimizce de izleme ve değerlendirmeler ile koordinasyon gerektiren konularda hızlı bir bilgi akışının sağlanması önemlidir" şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından il genelinde yapımı devam eden ve tamamlanan yatırımlar anlatıldı, sunumlar gerçekleştirildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hatayda bir araçta yapılan aramada;2 tabanca ve 1 kilo 250 gram esrar ele geçirildiÖnceki Haber

Hatayda bir araçta yapılan aramada;2 tab...

Hollandada Hatay için konsorsiyum kuruluyorSonraki Haber

Hollandada Hatay için konsorsiyum kurulu...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar