160x600
20 November, 2025, Thursday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Kırıkkalede Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kırıkkalede Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı
Abone ol
Kırıkkale Nur Camii'nde, Cuma Namazının Ardından Filistin'deki Saldırılarda Hayatını Kaybedenler Için Dualar Edilip, Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Kırıkkale Nur Camii’nde, cuma namazının ardından Filistin’deki saldırılarda hayatını kaybedenler için dualar edilip, gıyabi cenaze namazı kılındı.

Kırıkkale’de Nur Camii’ne gelen vatandaşlar, cuma namazının ardından İsrail’in Filistin’e yönelik yaptığı saldırılarda hayatını kaybedenler için dua edip, gıyabi cenaze namazı kıldı. Bazı vatandaşlar ise Türk ve Filistin bayrakları ile pankart açtı. Namaz sonrası Nur Camii İmamı Murathan Önder yaptığı basın açıklamasında, Filistinlilerin maruz kaldığı insanlık dışı dramın tarihte örneğinin olmadığını söyledi. Önder, "Filistin halkının her türlü hakları ellerinden alınmış, açlığa, yokluğa, susuzluğa terk edilmiş, bizzat kardeşleri tarafından yalnız bırakılmış, uluslararası hukuktan mahrum şekilde hayatta kalma mücadelesi vermektedir. İsrail’in sistematik kitlesel saldırılarında bebek, çocuk, kadın, hasta, yaşlı, hemşire, doktor, gazeteci, okul, hastane ayrımı yapılmamakta, her yıl binlerce masum hayatını kaybetmekte, buna rağmen dünya soykırıma, sessiz kalmakta, hatta İsrail’e şartsız destek vermektedir" ifadesini kullandı.

Cami avlusunda düzenlenen gıyabi cenaze namazına Vali Mehmet Makas, belediye başkanları, siyasi ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Silopiden İsrail terörüne tepki Önceki Haber

Silopiden İsrail terörüne tepki

Mescid-i Aksanın atmosferi Balıkesirde yaşanıyor Sonraki Haber

Mescid-i Aksanın atmosferi Balıkesirde y...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar