13 Ekim 2026, Salı
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Kiliste kurulan santral Ayasofyanın enerjisini de karşılayacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kiliste kurulan santral Ayasofyanın enerjisini de karşılayacak
Abone ol
Vakıflar Genel Müdürlüğü Tarafından Kilis'te Kurulan Güneş Enerjisi Santraliyle Ayasofya-i Kebir Cami-i şerifi'nin Yıllık Tüketimi 320 Bin Kilowatt/saat Olan Enerjisi De Karşılanacak.

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Kilis’te kurulan güneş enerjisi santraliyle Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nin yıllık tüketimi 320 bin kilowatt/saat olan enerjisi de karşılanacak.

Mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait Kilis’te yapılan güneş enerji santrali hizmete girdi. Santralin yıllık 1 milyon 400 bin kilowatt/saat enerji üreteceği belirtildi. Üretilen elektrik enerjisi ile Vakıflar Genel Müdürlüğünün Ankara’daki tesisleri, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi ve Eyüp İmarethanesinin yıllık enerji tüketiminin karşılanacağı öğrenildi. Üretilen elektrik enerjisi ile yıllık 5 milyon tasarruf edilmesi hedefleniyor. Kullanım ömrü 25 yıl olan tesisle, 125 milyon liralık tasarruf edilmesi bekleniyor. Öte yandan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi yıllık elektrik tüketiminin 320 bin kilowatt/saat Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün yıllık elektrik tüketimi 820 bin kilowatt/saat, Eyüp İmarethanesinin yıllık elektrik tüketiminin ise 260 kilowatt/saat olduğu kaydedildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Batmanlı sporculardan 11 Türkiye derecesi Önceki Haber

Batmanlı sporculardan 11 Türkiye dereces...

Bakan Yardımcısı Yılmaz, ilk kez Boluda açıkladı: “Meme kanserine erken teşhis için yapay zekaya verileri okutturuyoruz” Sonraki Haber

Bakan Yardımcısı Yılmaz, ilk kez Boluda...

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar